Een happy kat met Feliway

download (2)

Feliway voor katten

Feliway voor katten is in drie vormen verkrijgbaar: als verdamper, spray en druppels. Welke het beste is voor je kat, hangt af van waarvoor je het product wil gebruiken. Feliway verdamper helpt bij bijvoorbeeld sproeien, ongewenst krabben en angst. Ideaal voor als je kat dat al doet of als je binnenkort verhuist. Plaats van tevoren een verdamper en het nieuwe huis ruikt al vertrouwd. Heb je meerdere katten en vechten of markeren ze? Of komt er een nieuwe kat in huis? Dan is de verdamper Feliway friends geschikt. De feromonen in het product maken beide katten op een natuurlijke manier en zonder medicijnen rustig. Feliway spray is geschikt om in het reismandje te sprayen als je op vakantie gaat of als je kat naar de dierenarts moet. Om je kat te stimuleren te krabben aan de krabpaal in plaats van aan meubels, gebruik je de druppels.

Gebruik

De verdamper werkt heel simpel: draai het flesje erin vast en stop hem in een stopcontact. Doe de verdamper niet in een stopcontact naast een raam of deur en ook niet onder een bank of kast. De spray mag alleen op voorwerpen, zoals reismanden, kattenluiken of vensterbanken; niet op de kat zelf. Na het sprayen moet je kat een kwartier uit de buurt blijven. Gebruik Feliway ook niet naast de kattenbak. 

Advies voor de kat

Gebruik je de Feliway verdamper voor een stressvolle gebeurtenis? Plaats deze dan drie dagen van tevoren in het stopcontact en laat hem minstens een maand zitten. Voor de spray geldt: elke dag ongeveer acht keer. Druppels doe je de eerste dagen elke dag op de krabpaal, daarna één keer per week.

Voor bijna alle katten

Bij veel katten verandert het gedrag al na een week, maar na een maand is 80 tot 90% van de katten rustiger en is het sproeien of krabben minder geworden of gestopt. Feliway werkt niet bij elke kat of ieder gedragsprobleem. Problemen als spanningen of agressie richting mensen, plassen in huis of minder eetlust kunnen een medische oorzaak hebben. Ga dan naar de dierenarts.

Veilig voor mens en dier

De feromonen in alle producten en het kattenkruid in de druppels zijn 100% veilig voor katten, (jonge) kittens, mensen en honden. Ook hebben ze alleen effect bij katten. Plug de verdamper niet in een kamer waar vogels zijn, vooral niet bij papegaaien of grasparkieten. Heb je een aquarium? Plaats de verdamper daar dan niet vlakbij.