Hondenrassen

chihuahua
Alles over de chihuahua

Als je aan een klein hondenras denkt, dan denk je waarschijnlijk al gauw aan de Chihuahua hond. Laat hun kleine formaat je echter niet misleiden: deze honden zijn ontzettend dapper, actief en waakzaam! Dit hondenras heeft echter ook een zachtere kant: deze dieren vinden het heerlijk om bij hun eigenaar te zijn en zijn dus echte schoothondjes.

Meer info
beagle
Alles wat je wil weten over de Beagle

De Beagle ken je waarschijnlijk vanwege de lange hangoren. Deze middelgrote, slimme en eigenwijze hond is heel loyaal aan zijn baas. Ook zijn ze zeer vriendelijk voor mensen en andere dieren. Dit ras honden is gefokt als jachthond. Daardoor moeten ze eigenlijk altijd aan de lijn lopen.

Meer info
golden-retriever
De Golden Retriever als populaire huishond

De Golden Retriever is nog altijd een van de meest populaire rassen om als huishond te houden. De uitdrukking 'vrolijke viervoeter' zou zomaar eens op dit ras gebaseerd kunnen zijn. Golden Retrievers staan vooral bekend om hun lieve karakter en intelligentie.

Meer info
border-collie
Border Collies: actieve, gevoelige en slimme honden

De Border Collie is een populair hondenras in Nederland en België. Dit middelgrote ras is heel actief en zeer intelligent, wat deze honden goed te trainen maakt. Toch zijn ze niet voor iedereen geschikt.

Meer info
labrador
De Labrador als populaire huishond

De Labrador hond is een vrolijke spring-in-'t-veld. Het lieve uiterlijk en speelse karakter zijn enkele redenen waarom dit ras zo enorm populair is. Het is een van de meest gekozen rassen om te dienen als huishond.

Meer info
rottweiler
De Rottweiler als imposante huishond

De Rottweiler hond is een prachtige, sterke hond. Hij is niet alleen geschikt als huishond, maar wordt ook vaak ingezet als werkhond. Het is een slimme hond die hard wil werken, maar er wel om bekend staat behoefte te hebben aan een ervaren en evenwichtige eigenaar.

Meer info
corgi
Corgi: een levendige hond met een onvergetelijke verschijning

De Corgi is de kleinste hond uit de herdersgroep en valt op vanwege zijn korte pootjes en stevige voorkomen. Hij is vooral bekend als huishoud van de Britse koninklijke familie. Vroeger werd de hond gebruikt voor het hoeden van schapen, paarden en koeien, maar tegenwoordig is het een echte gezelschapshond. Hij is intelligent, lief en een tikkeltje ondeugend.

Meer info
jack-russel
Jack Russel: een groots karakter in een kleine verpakking

De Jack Russell Terrier, ook wel de Jack Russel genoemd, is actief, dapper, slim en ontzettend enthousiast. Deze honden hebben een vrolijke uitstraling en vinden het leuk om nieuwe trucjes te leren. Ze zijn bovendien zelfstandig en ietwat eigenwijs - een goede, consequente opvoeding is dan ook erg belangrijk! Het is voor veel mensen juist dit pittige karakter wat dit hondenras zo leuk maakt.

Meer info
poedel
Een Labradoodle als vriend

De Labradoodle, een kruising tussen een Poedel en een Labrador, is een echte knuffelhond. Met zijn zachte krullen verwarmt hij elk gezin. De honden zijn bijzonder slim en gemakkelijk om te trainen. Ze voelen situaties en stemmingen intuïtief aan en passen zich hieraan aan.

Meer info
chowchow
Chow Chow, echte pluizenbolletjes

Chow chows zijn echte pluizenbolletjes. Ze hebben heel veel haar en zijn lekker zacht. Ook zijn deze honden erg statig en stralen ze veel zelfverzekerdheid uit. Het zijn echte gezelschapsdieren, maar ondernemen ook graag dingen zelf.

Meer info
teckel
Teckel: een kleine en grappige hond met een eigen karakter

De teckel hond is een opmerkelijk hondenras, bekend vanwege de lange rug en korte poten. Hij heeft een eigen karakter, is onverschrokken en beschikt over een alerte houding. Dit hondenras werd voornamelijk ingezet om te jagen, in het bijzonder bij de jacht op vossen en dassen. De hond valt op vanwege zijn lange gezicht, spitse snuit en driehoekvormige en hangende oren.

Meer info
bull terrier
Bull Terrier: vriendelijke gezelschapshond met een speels karakter

De Bull Terrier is van oorsprong een echte gladiator en behoort tot de kleine honden. Hij is dol op mensen en dankzij het vriendelijke karakter heb je aan deze hond een maatje voor het leven. Het is een actieve hond die graag speelt en ondanks zijn grove uiterlijk een lieverd. Waar komt dit hondenras vandaan, wat zijn de uiterlijke kenmerken en hoe is het karakter van de Bull Terriër?

Meer info
boxer
Boxer: de stoere en sportieve hond

De Boxer is een stoere hond en drukke hond die er graag op uittrekt met zijn baas. Hij is lief van karakter en heeft veel behoefte aan zowel gezelschap als beweging. Hij valt op vanwege de brede borstkas en korte rug. Ben je op zoek naar een hond die je voldoende tijd kan geven en waarmee je graag op pad gaat? Dan is de keuze voor dit hondenras snel gemaakt.

Meer info
duitse-herdder
Het karakter, het uiterlijk en de verzorging van de Duitse herder

Beschermend, aanhankelijk, actief en ontzettend intelligent: dat is de Duitse herder in een notendop. Deze honden zijn te herkennen aan hun gespierde bouw en hun prachtige, donkere vacht. Dit hondenras heeft in vergelijking met andere rassen veel uitdaging nodig - zowel fysiek als mentaal. Deze honden gaan dan ook graag met hun baasje(s) op pad en vinden het leuk om nieuwe trucjes te leren en om spelletjes te doen.

Meer info
shiba
Shiba: trotse hond met gebruiksaanwijzing

De Shiba is een trotse en dominante hond, maar zeer trouw aan zijn baas. Deze sportieve hond maakt graag lange wandelingen en gaat graag zijn eigen weg. Het is een hond met een gebruiksaanwijzing en niet geschikt voor iedere hondenliefhebber. Een baasje die veel tijd en energie stopt in het opvoeden van deze hond beleeft ongelofelijk veel plezier aan deze hond.

Meer info
franse bulldog
Franse Bulldog: een vrolijke gezelschapshond

De Franse Bulldog is een echte gezelschapshond en heeft een speels karakter. Dit hondenras, ontstaan in Frankrijk, kenmerkt zich door een grappige verschijning en is geliefd onder jong en oud. Hij is lief in omgang met mensen en kinderen en daarom een echte familiehond.

Meer info
berner-sennen
Berner Sennen: krachtige en gespierde hond

De Berner Sennen is een krachtige en gespierde hond en kenmerkt zich door een waakzaam maar beheerst karakter. De zelfstandige hond heeft consequente training nodig, maar is aanhankelijk en lief naar zijn baasje en kinderen. Met de Sennenhond haal je dan ook een fantastisch dier in huis, want de Berner Sennen pup is een hond waar je veel plezier aan beleeft!

Meer info
australische herder
Australische herder: mooi en elegant hondenras

De Australische herder is een indrukwekkend en elegant hondenras. De hond is populair in de Verenigde Staten en Australië, maar verovert ook in Europa steeds meer mensenharten. Hij valt op vanwege de indrukwekkende vacht en kleurrijke ogen. Verder is hij intelligent en vooral ook onvermoeibaar.

Meer info
mechelse herder
Mechelse herder: een stoere en levendige werkhond

De Mechelse herder is een echte werkhond en vindt het leuk om voor zijn baas te werken. Hij is stoer, intelligent en zeer waaks. De slanke hond doet het goed in een gezin, maar heeft wel veel training en beweging nodig. Deze temperamentvolle hond wordt ingezet voor diverse doeleinden en is onder andere actief als sport- en politiehond.

Meer info
vizslas
Vizsla: De levendige en vriendelijke hond

De Vizsla hond is een Hongaarse staande hond die bij het jagen speurt naar wild. Ze hebben een sterk ontwikkelde reukzin. Daarnaast is de Vizsla een actieve, vriendelijke en sociale hond. Ze worden ongeveer 9 à 15 jaar oud.

Meer info
bouvier
Bouvier: de perfecte bewaker en waakhond

De Bouvier is een echte familiehond en vindt het fijn om de baas te spelen. In het verleden heeft hij ook vaak de functie van waakhond gehad. Hij is moedig en trouw aan zijn baasje en daarom heb je aan dit type hond een maatje voor het leven.

Meer info
mopshond
Mopshond: de clown van de hondenwereld

De mopshond wordt ook wel gezien als de clown van de hondenwereld. Hij ziet er grappig uit dankzij 'veel hond in een klein lichaam'. Hij valt op door zijn korte neus en grote ogen en is een typisch vrolijke hond. Niet voor niets is dit hondenras geliefd onder Europese vorstenhuizen.

Meer info
bullmastiff
Bullmastiff: strijdvaardige familiehond

De Bullmastiff is een strijdvaardige familiehond waarbij het gezin op nummer 1 staat. Dit type hond met zacht karakter is aanhankelijk en valt op door zijn gerimpelde kop en vierkante snuit. Dankzij de relaxte houding is hij uitermate geschikt om te houden als gezinshond.

Meer info
fox terrier
Fox Terrier: een echte vossenjager

De Fox Terrier is een hond die graag plezier maakt en valt op door zijn actieve verschijning. Hij heeft een 'vierkant' lichaam en wat ook opvalt is het gangwerk. Het is een genot om deze hond om je heen te hebben, want hij is vrijwel altijd vrolijk en in voor een spelletje.

Meer info
maltezer
Maltezer: een goed gemanierde gezelschapshond

De Maltezer is een levendige en sociale hond met een opgeruimd karakter. Dit hondje brengt dolgraag tijd door met zijn eigenaar en valt op door het draaien van pirouettes op de achterpoten. Deze witte verschijning is een echte allemansvriend en het ideale gezinshondje.

Meer info
dobermann
Dobermann: de beste waakhond met een uitmuntend uithoudingsvermogen

De Dobermann is een trouwe hond en past daarom prima in een huiselijk gezin. Met een goede opvoeding is het de ideale speelkameraad voor kinderen. Deze grote en intelligente hond heeft veel beweging nodig, want hij vindt het heerlijk om actief bezig te zijn. Hij heeft de reputatie een echte vechtershond te zijn, maar bij een goede socialisatie is hier beslist geen sprake van.

Meer info
amerikaanse boston
Boston Terrier: vastberaden Amerikaans hondenras

De Boston Terrier is afkomstig uit de Verenigde Staten en is een echte gezelschapshond. Hij valt op vanwege zijn vierkante en compacte bouw en heeft een warm en vriendelijke karakter. Het is een aangename kompaan voor het gezin waarin hij opgroeit.

Meer info
yorkshire terrier
Yorkshire Terrier: een pittig en behaard gezelschapshondje

De Yorkshire Terrier is een lief gezelschapshondje, maar onderschat zijn karakter niet. Hij is dan wel klein van aard, maar groots van uitstraling. De Terrier in mini-uitvoering is onverschrokken en een fel jagertje. Dit pittige hondje is vooral geliefd vanwege zijn charmante uiterlijk en heeft daarmee het hart van talloze hondenliefhebbers veroverd.

Meer info
sheltie
Sheltie: lieve en behulpzame gezelschapshond

De Sheltie is een kleine en lieve hond die graag in goed gezelschap verkeert. Hij heeft een aangenaam karakter en vindt het fijn om deel uit te maken van het gezin. De familiehond maakt gemakkelijk contact en zal er alles aan doen om het gezin te beschermen. Bovendien valt hij op vanwege zijn mooie vacht en intelligentie. Zo vindt hij het echt heerlijk om te spelen!

Meer info
engelse bulldog
Engelse Bulldog: karakteristiek, lief en betrouwbaar

De Engelse Bulldog is een charmante hond die ieder mensenhart doet opleven. Hij is traag, een tikkeltje onhandig en heeft een ongelofelijk gevoel voor humor. Ondanks zijn sombere gezichtsuitdrukking is het een vriendelijke familiehond. Hij is volgzaam en goed opvoedbaar.

Meer info
boomer
Boomer: een sociale en opgewekte hond

De Boomer behoort tot de kleine honden en is een vrolijke verschijning. Vanwege zijn opgeruimde karakter is hij enorm populair bij zowel volwassenen als kinderen. Het is een échte gezinshond en hij is dol op aandacht. Hij speelt het liefst de hele dag, maar vindt het ook heerlijk om af en toe een dutje te doen. Deze schattige verschijning is een absolute aanwinst als meer vrolijkheid en levendigheid in huis wenselijk is.

Meer info
duitse dog
Duitse Dog: imposante hond met een vriendelijk karakter

De Duitse Dog is een zeer grote maar rustige hond. Hij is aanhankelijk, gevoelig en zelfverzekerd. De hond heeft af en toe de neiging om zijn eigen gewicht te onderschatten en dus is het aan jou als baas om hier op een correcte manier mee om te gaan. Hij past dan ook het beste bij een vriendelijke, rustige en consequente eigenaar.

Meer info
poedel
Poedel: energieke en vrolijke hond

De Poedel is een energieke en vrolijke hond met een intelligent karakter. Deze vrolijke verschijning is superslim en vindt het heerlijk om met zijn baasje op stap te gaan. Hij heeft een trotse en fiere houding en komt soms wat arrogant over, maar in de praktijk valt dit hartstikke mee. Het is gewoon een koninklijke verschijning!

Meer info
stafford
Staffordshire Bull Terrier: een enthousiaste en energieke hond

De Staffordshire Bull Terrier is een enthousiaste hond die graag tijd doorbrengt met zijn baasje en het heerlijk vindt om te spelen. Het is een hond die een positieve maar consequente opvoeding nodig heeft, want deze kleine pitbull laat niet met zich sollen. Hij doet de dingen graag op zijn eigen manier en heeft daarom een sterke leider nodig.

Meer info
american-stafford
American Staffordshire Terrier: sterke en sportieve hond met een gezonde dosis energie

De American Staffordshire Terrier is een enthousiaste en sterke hond die graag actief is. Hij valt op door zijn intelligentie en is inzetbaar voor verschillende activiteiten. De hond is vooral gek op balspelletjes, maar tegelijkertijd vraagt deze hondensoort om een sterke en assertieve leider.

Meer info
toller
Toller: gedreven jager uit Canada

De Toller is een échte jachthond en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Zo rustig als de hond binnen is, zo druk is hij buiten. Hij is dol op zwemmen en vindt het dan ook heerlijk om met zijn baasje op stap te gaan. Het is een zelfstandige hond met een eigenzinnig karakter.

Meer info
boerenfox
Boerenfox: een vrolijke en waakzame gezelschapshond

De Boerenfox was voorheen een échte boerderijhond, maar tegenwoordig is het vooral een vrolijke gezelschapshond. Het is een waakzaam beestje die graag de boel bij elkaar houdt. Rennen en bewegen is aan hem wel besteed. Echter is het een hond die duidelijke sturing nodig heeft, want hij heeft een dominant karakter.

Meer info
amerikaanse bulldog
Amerikaanse Bulldog: gespierde en athletische hond

De Amerikaanse Bulldog is ondanks zijn indrukwekkende verschijning een lieve en zachtaardige hond. Hij is intelligent, actief en dankzij een goede opvoeding de ideale gezinshond. De hond vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken en is graag actief bezig.

Meer info
cocker
Engelse Cocker Spaniel: vrolijke, aanhankelijke en sportieve hond

De Engelse Cocker Spaniel is een dolblije hond en gaat maar al te graag zijn neus achterna. Het is een eigenwijze hond die zijn baasje graag verleidt met zijn prachtige ogen. Deze voormalige jachthond is nu voornamelijk een gezinshond die graag in het gezelschap van volwassenen en kinderen verkeert.

Meer info
welsh terrier
Welsh Terrier: eigenwijze en zelfverzekerde hond

De Welsh Terrier is een charmante en zelfverzekerde hond met een nieuwsgierig karakter. Dit brengt hem soms in de problemen, maar over het algemeen is hij prima in staat zichzelf te vermaken. Met deze hond is het nooit saai bij jou thuis, maar het is uiteraard wel iets waar je mee om moet kunnen gaan.

Meer info
windhond
Windhond: trotse en aanhankelijke hond

De Windhond is een rustige en aanhankelijke hond die vooral opvalt vanwege zijn slanke verschijning. Dit hondenras past in vrijwel elk huishouden en heeft slechts weinig beweging nodig. Hij is gemakkelijk te verzorgen en vindt het heerlijk om onder de mensen te zijn.

Meer info
siberian husky
Siberian Husky: sledehond met een enorm uithoudingsvermogen

De Siberian Husky is een hond met een geweldig uithoudingsvermogen en daarom niet geschikt om te houden in een flat. De hond is gemaakt om te rennen en valt op door zijn prachtige verschijning. Hij ziet eruit als een wolf en heeft een lief karakter. De hond is loyaal, trouw en vriendelijk van aard.

Meer info
zwitsere herder
Zwitserse witte herder: op slag verliefd

De Zwitserse witte herder is een hond waar je beslist verliefd op raakt. Het is een sociale en vriendelijke hond die graag deel uitmaakt van het gezin. Deze knappe verschijning is lief en intelligent, maar heeft ook voldoende uitdaging nodig. Met een vriendelijke en opbouwende opvoeding is deze hond een vriend voor het leven.

Meer info
sint bernard
Sint-Bernard: een imposante en rustige hond

De Sint-Bernard is een rustige, maar imposante verschijning. Ondanks zijn enorme omvang heeft hij een liefdevol en zacht karakter. Toch is hij ook een tikkeltje eigenzinnig en zal hij er alles aan doen om zijn baasje en het gezin te beschermen.

Meer info
dalmatier
Dalmatiër: speelse hond met een grenzeloze energie

De Dalmatiër is een energieke hond met een vrolijk en intelligent karakter. Deze eigenwijze clown met stippen wordt pas vanaf zijn derde levensjaar écht volwassen. Hij is een tikkeltje onstuimig en ziet er apart uit, maar is ook zeker een hond waar je ongetwijfeld veel plezier aan beleeft.

Meer info
K9
K9: Goed getrainde werkhond

Een hond met aanduiding 'K9' is inzetbaar voor verschillende doeleinden. Dit type hond is namelijk getraind om bepaalde prestaties te leveren. Zo wordt hij ingezet als politiehond, speurhond of waakhond. Hij heeft dan ook bijna altijd een eigen begeleider die opvalt vanwege een unieke samenwerking. Hoe ziet het leven van dit type hond er uit?

Meer info