Voeding

Een hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig. Het brengt je veel plezier en je haalt er meestal flink wat voldoening uit. Toch brengt de aanschaf van een viervoeter ook de nodige vragen met zich mee. Want welke voeding geef jij je hond?

Hondenvoeding: de beste voeding voor je viervoeter

 

Een hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig. Het brengt je veel plezier en je haalt er meestal flink wat voldoening uit. Toch brengt de aanschaf van een viervoeter ook de nodige vragen met zich mee. Want welke voeding geef jij je hond? Er zijn talloze soorten hondenvoer zodat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Terwijl de een zweert bij vers vlees, gaat de voorkeur van iemand anders uit naar pure hondenbrokken. Uiteindelijk komt het erop aan waar jouw hond het beste op functioneert. En hier kom je alleen achter door het een en ander te proberen.

 

Aanbod hondenvoeding

Als hondeneigenaar heb je de keuze uit een veelzijdig assortiment hondenvoeding. Het aanbod hondenvoer is onder te verdelen in vier verschillende categorieën: droogvoer, natvoer, vers vlees en snacks.

Hondenbrokken behoren tot de categorie droogvoer. Ze dragen bij aan een gezond gebit. Je hebt de keuze uit allerlei merken. Kies altijd voor kwalitatieve hondenvoeding, want dit is beter voor de spijsvertering van je hond en draagt bij aan betere opname van voedingsstoffen.

Natvoer of blikvoer kenmerkt zich door een sterke geur en heeft vaak de voorkeur van honden. Bovendien is het voor een hond makkelijk eten.

Daarnaast heb je de keuze uit vers vlees. Kies uit complete prooidieren of vlees waaraan groenten zijn toegevoegd.

Tot slot zijn er ook de hondensnacks. Ze zijn lekker als tussendoortje en zet je in om je hond positief te belonen.

 

Hoe zorg je ervoor dat je hond de juiste voeding krijgt?

Het is belangrijk dat je goed oplet wat je hond nodig heeft. Alleen op die manier ben je zeker van een tevreden viervoeter. Een pup geef je niet alleen zacht voer, maar ook puppybrokken. Zodra de hond een jaar oud is, stap je over op junior voer. Een wat oudere hond daarentegen geef je senior voer. Ook de mate van activiteit speelt een rol in je keuze voor hondenvoeding. Een hond die veel beweegt heeft meer nodig dan een hond die het liefst de hele dag op zijn kussen ligt. Heeft je hond speciale dieetwensen? Overleg eens met een dierenarts wat voor jouw hond het beste is.

 

Welke accessoires heb je naast hondenvoeding nodig?

Een hond eet graag uit een voerbak. Daarom is het belangrijk er eentje aan te schaffen zodra je een pup of oudere hond in huis neemt. Daarnaast moet je hond na het eten ook vers water tot zijn beschikking hebben. Koop naast hondenvoeding daarom ook een passende eet- en drinkbak en zorg ervoor dat deze altijd is gevuld met vers water.

 

De beste plaats voor het geven van hondenvoeding

Je doet er goed aan om je hond eten te geven op een vast tijdstip en een vaste plaats. Een goede locatie is bijvoorbeeld de keuken. Mocht je hond knoeien tijdens het eten, dan kun je dit gemakkelijk schoonmaken. Hondenvoeding geef je gemiddeld twee tot vier keer per dag.

Kortom: kies voor hondenvoeding dat past bij je hond en let altijd op de samenstelling van het eten.