Kattenrassen

maine-coone
Maine Coon, de grote en vriendelijke reus

De Maine Coon is een populair kattenras in België en Nederland. De stoere half langharige kat is er in verschillende kleuren. Hij is vriendelijk, speels, slim én houdt van buitenspelen. Verder staat hij bekend als rustige kat en is daarom fijn om als huisdier te hebben. Over het algemeen is hij goed gehumeurd zodat je er als baasje veel plezier aan beleeft.

Meer info
ragdoll
Ragdoll-kat, een lieve langharige huiskat

De Ragdoll is een populaire huiskat die zich kenmerkt door een vriendelijk en rustig karakter. Voor veel kattenliefhebbers is het een van de mooiste katten. Hij ziet er dan ook prachtig uit en is nieuwsgierig en aanhankelijk. Dit lieve en leuke kattenras is daarom de moeite waard om nader te bekijken.

Meer info
Britse korthaar
Britse Korthaar, een extra vleugje zachtaardigheid bij je thuis

Een Britse Korthaar is de rust zelve. Ze valt in te passen in elke familie, ook wanneer er kinderen of andere dieren aanwezig zijn. Deze stevige en gedrongen kat hoeft niet op je schoot te zitten om op haar gemak te zijn. Gewoon ergens rustig een eigen plekje hebben, met voldoende warmte van de familie in de buurt is voldoende.

Meer info
noorse boskat
Noorse boskat: populaire raskat met een stoer karakter

De Noorse boskat is een populaire kat en heeft ondanks zijn robuuste verschijning een zachtaardig karakter. De halflangharige kat is er in allerlei kleuren en gaat graag op onderzoek uit. Hij vindt het heerlijk om te spelen en is graag bij jou in de buurt.

Meer info
sphynx
Sphynx: haarloze en nieuwsgierige kat

De Sphynx is een haarloze kat die best wat verzorging nodig heeft. Besteed je hier voldoende tijd aan, dan heb je een vriendje voor het leven. Het is een aanhankelijke kat met een stabiel karakter. Hij leeft graag binnenshuis en is blij met elke vorm van aandacht. Daarnaast is hij uiterst trouw en toegewijd aan jou als eigenaar.

Meer info
de-bengaal
Bengaal: levendige en zelfverzekerde kat

De Bengaal is een gespierde en sterke kat met een prachtig uiterlijk. Hij is levendig, zelfverzekerd en bovendien super slim. Het is een onafhankelijk beestje dat graag zijn eigen weg gaat, maar het tegelijkertijd prettig vindt om deel uit te maken van het gezin.

Meer info
Perzische kat
Perzische kat: de enige echte langharige kat

De Perzische kat is een van de populairste kattensoorten. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn lange vacht. Hij wordt ook wel de Perzische langhaar genoemd en is er in allerlei kleuren. Het is een rustige en vriendelijke kat die niet heel actief is. De kat is vooral afhankelijk en is graag in de aanwezigheid van zijn baasje.

Meer info
devon rex
Devon Rex, je actieve spitsorige vriend

Speciaal zijn ze wel, met hun heldere ogen en puntige, grote oren. Dit laatste is meteen ook het meest typerende kenmerk voor dit kattenras, Devon Rex. Je leest er hier verder alles over.

Meer info
cornisch-rex
Cornish Rex: zachte en aanhankelijke kat afkomstig uit Engeland

De Cornish Rex is een atletische kat die veel bewegingsvrijheid nodig heeft. Rennen, springen en spelen is iets dat hij graag doet. Hij is afkomstig uit Engeland en heeft een zacht en aanhankelijk karakter. De kat vindt het fijn om dicht bij het baasje te zijn en brengt graag veel één-op-één tijd door met de persoon die hem verzorgt.

Meer info
abessijn
Abessijn: een speelse kat verzot op de eigenaar

De Abessijn is een van de oudste kattenrassen ter wereld en is een zeer intelligente kat. Hoewel het geen schootkat is, vertoeft hij het liefst waar zijn baasje ook is. Hij ziet jou als zijn maatje waarmee hij graag van alles onderneemt. Teveel drukte is aan hem niet besteed en gaat hij liever uit de weg.

Meer info
siamese kat
Siamees: gezelschapsdier en een van de oudste kattenrassen

De Siamees behoort tot de oudste kattenrassen ter wereld en is een aanhankelijk gezelschapsdier. De kat valt op door zijn kenmerkende uiterlijk en elegante verschijning. Het is een sociaal dier dat veel aandacht vraagt van zijn huisgenoten en hij bemoeit zich het liefst overal mee. Siamees kittens zijn leuk om te zien, maar vragen ook beslist om een speciale behandeling.

Meer info
manx
Manx: een kat met uitstekende springkwaliteiten

De Manx cat is een raskat die voornamelijk opvalt door het ontbreken van zijn springstaart. Het is een rustige, evenwichtige en speelse kat die het prettig vindt om op onderzoek uit te gaan. Hij past zich gemakkelijk aan en gaat goed overweg met zowel mensen als dieren.

Meer info
peterbald
Peterbald: sierlijke en elegante kat

De Peterbald is een slanke, elegante en stijlvolle kat. Hij is graag bij je in de buurt en hij doet het uitstekend met andere honden en katten. De kat heeft kort haar of is gedeeltelijk of volledig kaal. Deze energieke kat heeft een zeer zacht karakter en verdient net als iedere andere kat een goed leven.

Meer info
mau-kat
Egyptische Mau: de kat met de best ontwikkelde reflexen

De Egyptische Mau is een sociale en levendige kat die vooral opvalt door zijn unieke vacht en aangename miauw. Verder vinden bewonderaars van dit kattenras dat hij de best ontwikkelde reflexen heeft van alle katten die er zijn. Het is een speelse en actieve kat met een intelligent karakter. Wel is hij soms wat schrikachtig van aard.

Meer info
somali kat
Somali: speelse en actieve kat met volle vacht

De Somali is een intelligente kat die het heerlijk vindt om te spelen. De kat van gemiddelde grootte valt op vanwege zijn mooie vacht en behendigheid. Hij is dol op zowel mens als dier en groeit graag op in een gezin met kinderen en dieren.

Meer info
exotic
Exotic: een rustige en onafhankelijke gedrongen kat

De Exotic is een lieve en rustige verschijning. Deze gedrongen kat wordt ook wel een echte huistijger genoemd. Hij heeft een geweldig aanpassingsvermogen en groeit maar al te graag op in een druk en levendig gezin. De kat is niet nadrukkelijk aanwezig, maar stelt gezelschap en een knuffel altijd op prijs.

Meer info
schotse vouwoorkat
Schotse vouwoorkat: kalme en introverte kat

De Schotse vouwoorkat is een rustige en stabiele verschijning. De kat met gevouwen oren is een echte huiskat en kenmerkt zich door een introvert karakter. Hij is huiselijk en kalm en groeit graag op in een rustige omgeving.

Meer info
amerikaanse korthaar
Amerikaanse korthaar: gemoedelijke en robuuste kat

De Amerikaanse korthaar is van oorsprong een werkkat en heeft daarom een gespierde lichaamsbouw. Het is tevens het meest gewaardeerde kenmerk van deze kat, afkomstig uit Noord-Amerika.

Meer info
birmaan
Birmaan: veel gehouden raskat en gezelligheidsdier

De Birmaan is in de Benelux een populaire raskat. Hij heeft opvallende witte voetjes en is een gezelschapsdier. Er is veel onduidelijkheid over het ontstaan van deze raskat, maar een legende maakt duidelijk dat hij voornamelijk leefde in Birma. Pas aan het begin van de 20ste eeuw veroverde hij ook Europa met zijn indrukwekkende verschijning. Deze kattensoort wordt gemiddeld 15 tot 20 jaar oud.

Meer info
chinchilla kat
De Chinchilla kat

Een Chinchilla is een bijzonder mooie kat. Het is een Perzische kat, die zijn naam dankt aan de kleur van zijn vacht. Het is daarbij ook een dier met een warm, vriendelijk karakter, die het prima doet binnen een gezin. Naar buitenstaanders toe kan deze kat wel wat schuw zijn. Wat deze soort zo uniek maakt is die prachtige kleur. De ondervacht van het dier is hagelwit, de bovenvacht gewoon wit. Daar komt nog bij dat er aan de haarpuntjes wat zwarte haartjes zitten. Hierdoor lijkt het net alsof de vacht van zilver is. Dit heeft een bijzonder mooi effect.

Meer info
tonkanees
Tonkanees: extravert, aanhankelijk en speels

Een Tonkanees is een luidruchtige kat met een aanhankelijk en speels karakter. Hij is dol op spelen en doet dit zowel binnen als buiten. Daarnaast is het een gezellige en vriendelijke kat en daarom uitermate geschikt voor een gezin met kinderen.

Meer info
oosterse-korthaar
Oosterse korthaar: luidruchtig, nieuwsgierig en intelligent

De Oosterse korthaar is een sociale, maar ook luidruchtige en nieuwsgierige kat. Hij is dol op spelen en doet dit tot op hoge leeftijd. De kat valt voornamelijk op door zijn wigvormige kop met grote schone oren. Hij heeft een intelligent karakter en vraagt veel aandacht.

Meer info
blauwe-rus
Blauwe Rus poes of kater: een ingetogen en introverte kat

De Blauwe Rus is een ingetogen en introverte kat. Het is een charmante persoonlijkheid en hij heeft een hekel aan lawaai. De kat valt op door zijn zilverblauwe fluwelen vacht en heeft bovendien een lief karakter. Dit prachtige ras is een aanwinst voor iedere kattenliefhebber.

Meer info
kartuizer
Kartuizer: een sierlijke kat met een eigen identiteit

De Kartuizer is een van de oudste Europese kattenrassen en is een indrukwekkende verschijning. Hij heeft een prachtige blauwgrijze vacht en is rustig van aard. Het is een stabiel gezelschapsdier en hij verblijft graag in de aanwezigheid van zowel volwassen personen als kinderen.

Meer info