fb-noscript
linkermenu

Baasjes en honden: laat jullie zien!

De herfst is begonnen en dat wil zeggen dat de dagen alsmaar korter worden. Wil je ’s ochtends voor het werk of ’s avonds na het eten nog een wandeling maken met de hond, dan moeten jullie in het donker naar buiten. Niet alleen voor jouw veiligheid maar ook voor die van je allerliefste viervoeter is het belangrijk om op die momenten goed zichtbaar te zijn voor automobilisten en fietsers. Daarom vind je in ons assortiment heel wat handige accessoires die ervoor zorgen dat jullie veilig van jullie wandelmoment kunnen genieten.

Reflecterende halsband en riem


Er zijn heel wat halsbanden en riemen beschikbaar in felle neonkleuren en afgewerkt met reflecterende strips. Helaas zijn deze enkel goed zichtbaar wanneer er licht op schijnt. Wil je er zeker van zijn dat je hond constant zichtbaar is? Kies dan voor een halsband met LED-verlichting die op batterijen werkt. Je kan ze continu laten branden of laten knipperen.

Veiligheidsjasje


Een halsband of riem is natuurlijk maar een klein detail. Trek je je hond een veiligheidsjasje aan, dan is hij nog beter zichtbaar. Deze felle neon jasjes met reflecterende strips zijn makkelijk aan te trekken en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Veiligheidslampje

Je kan tenslotte ook een klein veiligheidslampje aan de halsband of het tuigje van je hond bevestigen. Het constante of knipperlicht zorgt er niet alleen voor dat je hond zichtbaar is voor anderen, maar ook dat jij hem makkelijk ziet lopen in het donker.

Wat extra tips

Je viervoeter is er met deze tips vast helemaal klaar voor. Om de wandeling veilig en leuk te laten verlopen delen we nog een paar extra tips:

Zien en gezien worden

Niet alleen de hond moet goed zichtbaar zijn in het donker, ook het baasje. Draag daarom zelf steeds een veiligheidsjasje of bevestig een lampje aan je jas. Wandel je in een park of op een plaats waar weinig verlichting is? Dan is een zaklamp of hoofdlamp erg handig.

Begane paden

Kies voor een wandeling die je kent zodat je in het donker niet voor verrassingen komt te staan. Volg voetpaden en wandelpaden en let zelf ook goed op het verkeer.

Nachtspel

Ook in het donker kan er gespeeld worden tijdens de wandeling. Kies voor een glow in the dark bal of een ander lichtgevend speeltje.

Wij wensen jullie veel wandelplezier deze herfst en winter! Wil je meer informatie over onze glow in the dark producten? Bezoek dan een Maxi Zoo in jouw buurt!