fb-noscript
linkermenu

Op reis met mijn hond: Wat neem ik mee?

Vakantie geboekt? Perfect! Neem je jouw hond(en)mee? Nog beter!  Je eigen spullen inpakken is vanzelfsprekend, maar vergeet de spullen van de hond niet! Daarom hebben we een vakantiechecklist opgesteld zodat je zonder zorgen naar mooiere oorden kan vertrekken.

Wat je allemaal moet meenemen hangt af van de bestemming die je hebt gekozen. Als je naar het buitenland gaat, is er één ding dat je zeker niet mag vergeten: het Europees dierenpaspoort. Daarin staan alle toegediende vaccinaties vermeld. Dat heb je zeker nodig als je binnen Europa reist.

Daarnaast moet je hond voorzien zijn van een identificatiechip. Bekijk op voorhand ook zeker even naar de toelatingsregels voor dieren in het land waar je heen reist, sommige landen zoals Zweden en Groot-Brittannië zijn veel strenger. Reis je naar het Verenigd Koninkrijk, dan moet je naast het kunnen aantonen van de vaccinatie tegen hondsdolheid, ook kunnen bewijzen dat er in het bloed voldoende antistoffen aanwezig zijn.Vraag daarom tijdig aan je dierenarts aan welke voorwaarden je moet voldoen. Als vuistregel kan je best zes maanden op voorhand je reis beginnen plannen! Dat geldt ook als je landen buiten Europa wil bezoeken. De dierenarts kan je inlichten over ziekten die voorkomen op de plaatsen waar je naartoe wil. Voor sommige landen moet je speciale preventieve medicatie meenemen voor gevaren zoals zandvlooien, hartwormen of teken. Spreek met je dierenarts over de nodige preventie tegen teken of vliegen.

TIP: Weten de mensen op je vakantiebestemming of tijdens je reis daarheen dat je met een hond reist? Het is aangeraden dat je een schriftelijke bevestiging hebt van je vakantieverblijf, ferrydienst, enz.