fb-noscript
linkermenu

Trainingtips

Motivatie en geduld zijn belangrijk

Onthoud dat het nooit te laat is! Je kan een oude hond inderdaad nieuwe trucjes leren en oude gebruiken laten aanpassen. Werk steeds met positieve aanmoedigingen en prijs het goede gedrag van je hond met een beloning, een versnapering of een spelletje. Een goede motivatie is heel belangrijk wanneer je je hond traint. Alleen honden die graag willen leren, zullen goed leren. Onthoud ook dat geduld belangrijk is. Een oudere hond heeft meer aandacht nodig dan een puppy, maar het is het zeker waard. Iedereen die zich in de plaats van de hond tracht te stellen zal leren begrijpen waarom hun viervoeters op een bepaalde manier reageert en zal manieren vinden om slechte gewoonten af te leren. Blaffen kan een teken zijn van angst en niet zozeer van agressie, zelfs wanneer een hond van hetzelfde ras nadert.

Vraag de deskundigen om advies

Wie onzeker is, kan een hondenschool bezoeken en professioneel advies inwinnen, zelfs met een oudere hond. Het ontmoeten van andere honden en het lopen aan een losse leiband kan hier geoefend en geperfectioneerd worden. Het helpt vaak dat een expert een zicht krijgt op een moeilijke situatie om de juiste oplossing te vinden. Resultaten worden relatief snel bereikt en thuis blijven oefenen is zeker mogelijk. Als alternatief kan een hondentrainer je ook thuis opzoeken en het gedrag van de hond in zijn eigen omgeving vaststellen om zo tot een beter inzicht te komen.

Een duidelijke communicatie is van cruciaal belang

De meeste honden weten niet echt wat mensen van hen verwachten en reageren daarom niet consequent op onze signalen en commando’s. Wij praten vaak te veel met onze honden. Als je probeert te redeneren met je hond, zal deze dit niet noodzakelijk begrijpen. Gebruik daarom aparte woorden die je viervoeter op training heeft leren gebruiken. Gebruik bij het communiceren ook zo veel mogelijk lichaamstaal. Honden doen dat ook en reageren hier goed op. Probeer de lichaamstaal van je hond te begrijpen zodat je je huisdier kan “lezen”. Er zullen niet alleen minder misverstanden optreden, maar je trainingssessies zullen ook efficiënter zijn. Doe dit en je goede voornemens hebben alle kans op slagen!

Op zoek naar trainingssnoepjes of een klikker? Breng een bezoekje aan een Maxi Zoo winkel in jouw buurt. Wij helpen je graag verder op weg!