fb-noscript
linkermenu

Is jouw huisdier bang van vuurwerk?

Vuurwerk tijdens de jaarwisseling zorgt bij dieren vaak voor paniek en stress omdat ze de lichtflitsen en het lawaai niet goed kunnen inschatten. Lees hier onze tips voor een stressvrije avond.

Sluit van tevoren alle ramen en gordijnen en laat je lieveling niet alleen binnen. Je aanwezigheid en rustgevende uitstraling zijn belangrijk om je dier rustig te houden. Het klinkt hartverscheurend als baasje maar troosten of belonen doe je beter niet. Schenk dus geen aandacht aan angstig gedrag omdat dit kan worden ervaren als een beloning voor de angst. Geef je huisdier wel de vrijheid om te bepalen waar hij of zij ligt. Wacht tot na het vuurwerk, dan mag je weer aaien en eventueel belonen met een lekkere snack.

Voor angstige huisdieren bestaan er ook kalmerende hulpmiddelen die stress reducerend werken. Zo vind je bij Maxi Zoo de Beaphar No Stress lijn. Deze bevat producten op basis van natuurlijke extracten zoals valeriaan, melisse, hopbloesem en lavendel. Deze extracten komen langzaam vrij en hebben een kalmerend effect op honden en katten. De producten helpen ongewenst gedrag zoals overmatig blaffen en janken, miauwen en sproeien te verminderen. Dankzij de verschillende werkingsduren en toedieningswijzen is er voor iedere hond en kat een passend product, ook voor pups en kittens.

5 DO'S voor een rustige oudejaarsavond: 

  1. Maak voordat het vuurwerk begint een lange wandeling met je hond.
  2. Sluit alle deuren en ramen zodat je huisdieren niet kunnen weglopen wanneer ze bang zijn.
  3. Doe de gordijnen of jaloezieën dicht, zodat je huisdieren de flitsen van het vuurwerk niet kunnen zien.
  4. Speel muziek met een repetitief ritme of zet de TV op een aangenaam volume om geluiden van buiten te maskeren. 
  5. Laat katten zich verstoppen waar ze willen. Probeer ze niet te lokken.

Bovengenoemde producten zijn verkrijgbaar bij Maxi Zoo.

Het winkelpersoneel helpt je graag verder met advies op maat van jouw huisdier.