fb-noscript
linkermenu

Zo kies je de juiste krabpaal!

Zo kies je de perfecte krabpaal voor je kat

Vanuit het natuurlijke instinct van de kat zijn krabpalen een echte must have in het huis van elke katteneigenaar. Nog op zoek naar een leuk exemplaar dat comfortabel is voor jouw kat? Hou dan zeker rekening met de volgende tips.

Hoog genoeg

Hoe weet je of een krabpaal hoog genoeg is? Als je kat zich uitgebreid kan rekken tijdens het krabben. Katten hebben voldoende bewegingsvrijheid nodig, en het juiste formaat van krabpaal kan daarbij zeker helpen. Merk je dat je kat graag al liggend zijn nagels scherpt? Dan kan de verticale krabpaal of krabkarton voor extra bewegingsvrijheid zorgen.

Stabiliteit

Een stabiele krabpaal is voor je kat een basisvereiste. Is de krabpaal niet stabiel of staat de paal op een oneffen oppervlakte, dan is de kans groot dat je kat niet genoeg vertrouwen heeft om gebruik te maken van de krabpaal. Ze moeten er natuurlijk zeker van zijn dat de paal niet zal kunnen omvallen wanneer ze beslissen om er gebruik van te maken.

De perfecte locatie

Katten houden ervan om op meerdere locaties hun nageltjes te scherpen. Daarom raden we ook aan om meerdere soorten krabgelegenheden te voorzien. Twijfel je nog over de locatie? Zet de krabpaal dan naast een meubel waar ze aan zouden durven krabben. Zo verminder je het risico dat je meubels onder handen worden genomen door de kat. Katten beschouwen hun krabpaal bovendien ook vaak als hun eigen stekje tussen de andere gezinsleden. Kies daarom voor een centrale plek gezellig tussen de gezinsleden.

Het aantal krabpalen

Om er voor te zorgen dat je kat niet aan meubels krabt, kan je best meerdere krabpalen gebruiken. Hou hierbij ook rekening met het aantal katten. Belangrijk is om ze elk hun eigen stekje te bieden waar ze hun manicure perfect kunnen afwerken.

De juiste keuze

Het Maxi Zoo team helpt je graag met het maken van de juiste keuze. Op maat van jouw tijger geven we advies over de perfecte krabpaal in onze winkelpunten.

Klik hier voor het winkeloverzicht.