fb-noscript
linkermenu

Regen? Hou het leuk voor je huisdier

In de herfst en de winter zijn de dagen korter, maar ook kouder en natter. Dat heeft niet alleen gevolgen voor ons, maar ook voor onze katten en honden. Blijven jullie knusjes binnen of trekken jullie toch dapper naar buiten? Wat jouw furry friend ook verkiest, wij geven je een paar tips voor gezellige én gezonde quality time.

 

Gezellig binnen

Katten houden niet van regen en blijven bij slecht weer het liefst van al binnen. Maar er zijn ook honden die het koude natte weer liever vermijden. Katten en honden die lang binnen blijven, kunnen zich al eens vervelen. Gelukkig vind je bij Maxi Zoo heel wat intelligente speeltjes om je viervoeter binnen bezig te houden. Die zorgen niet alleen voor lichamelijke activiteit, maar vormen ook een geestelijke uitdaging zodat verveling geen kans krijgt.

Er zijn spelletjes waarmee je hond of kat zich alleen kan vermaken, maar je kan als baasje natuurlijk net zo goed meespelen.

 

Door weer en wind

Voor sommige honden geldt het spreekwoord “geen weer om een hond door te jagen” niet. Zelfs wanneer het pijpenstelen regent, willen ze dolgraag buiten hun pootjes strekken. Een regenjasje is dan geen overbodige luxe. Hondenjasjes zijn beschikbaar met of zonder capuchon, lekker warm gevoerd en in een brede waaier aan kleurtjes. Ze zien er natuurlijk schattig uit, maar  bieden vooral bescherming tegen weer en wind. Is een regenjas niets voor jouw hond? Er zijn gelukkig nog heel wat andere handige hulpmiddeltjes. Ken je de dirty dog droogloopmat al? Met deze extra absorberende mat voor de deur zorg je ervoor dat je interieur bij thuiskomst niet helemaal nat wordt, wanneer je hond zich uitschudt. Hou ook een microvezeldoek bij de hand om je hond na de wandeling droog te wrijven. Een flinke wasbeurt met (droog)shampoo zorgt er dan weer voor dat zijn vacht weer helemaal schoon en zacht is.

 

Na een fijne spelnamiddag binnen of een stevige wandeling buiten, heeft je hond beslist een lekker hapje verdiend. En waarom zou je deze smakelijke beloning niet zelf maken? Met de Cookie Baking Mix van Smoofl bak je zelf heerlijke, gezonde koekjes voor je hond! Wil je meer informatie over deze producten? Bezoek dan snel een Maxi Zoo in jouw buurt!