Algemeen

schattenjacht
Op schattenjacht… met de hond

Honden hebben er echt een neus voor. In vergelijking met hun reukzin stelt die van de mens niet veel voor. Een hond ruikt vijftien keer beter dan wij. Maar hoe zorg je ervoor dat hij zijn reukzin ook optimaal benut?

Meer info
halsband-of-harnas-1
Halsband of harnas?

Baasjes verlaten het huis zelden zonder dat hun hond aan de leiband zit. Soms is het vervelend, soms verplicht, maar het is vooral verstandig, rekening houdend met de vele gevaren die gepaard gaan met het wegverkeer. Maar waar maken we de leiband aan vast? Aan een halsband of een harnas?

Meer info
opvoeden
Trainingtips

Een goede motivatie is heel belangrijk wanneer je je hond traint. Alleen honden die graag willen leren, zullen goed leren. Onthoud ook dat geduld belangrijk is. Een oudere hond heeft meer aandacht nodig dan een puppy, maar het is het zeker waard.

Meer info
bij-onweer
Tips bij angst voor onweer

Is jouw hond bang van onweer en bliksem? Deze angst is een veelvoorkomende fobie bij honden. Honden zien namelijk niet dat onweer niet meteen een gevaar vormt: ze zien het vooral als een onaangenaam fenomeen dat (ernstige) angst oproept. Opmerkelijk is dat het bij het ene ras meer lijkt voor te komen dan bij het andere.

Meer info
verveling
5 praktische tips om je hond te beschermen tegen de warmte

Eindelijk is ze er, de zomerzon. Tijd om met je trouwe viervoeter over het strand te lopen en gezellig te ravotten! Al is het wel oppassen geblazen voor oververhitting: je hond is er zeer gevoelig voor. Wij geven je alvast 5 praktische tips om oververhitting te voorkomen!

Meer info
vuurwerk
Is jouw huisdier bang van vuurwerk?

Vuurwerk tijdens de jaarwisseling zorgt bij dieren vaak voor paniek en stress omdat ze de lichtflitsen en het lawaai niet goed kunnen inschatten. Lees hier onze tips voor een stressvrije avond.

Meer info
veilig-op-reis-met-hond
Op reis met mijn hond: Wat neem ik mee?

Veel vakantievierders nemen hun hond mee wanneer ze op reis vertrekken. Zij kiezen een hondenvriendelijk hotel uit waar hun hond welkom is en kiezen een bestemming waar ze samen kunnen wandelen, relaxen of baden. Het is dus tijd om de koffers te pakken! Maar je hond heeft echter ook enkele reisspullen nodig. Let dus op bij het pakken, zodat dat je zeker niets vergeet.

Meer info
baasje-hand-gezien-worden
Baasjes en honden: laat jullie zien

Niet alleen voor jouw veiligheid maar ook voor die van je allerliefste viervoeter is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor automobilisten en fietsers. Daarom vind je in ons assortiment heel wa

Meer info
regen
Regen? Hou het leuk voor je huisdier

In de herfst en de winter zijn de dagen korter, maar ook kouder en natter. Dat heeft niet alleen gevolgen voor ons, maar ook voor onze katten en honden. Blijven jullie knusjes binnen of trekken jullie toch dapper naar buiten? Wat jouw furry friend ook verkiest, wij geven je een paar tips voor gezellige én gezonde quality time

Meer info
dogs-creek-avontuur
Dogs Creek: Laat het avontuur beginnen!

De zomer is het ideale seizoen om er met je hond op uit te trekken. Samen wandelen en spelen is immers de beste manier om jullie band te versterken. Wij van Maxi Zoo helpen je daar graag bij. In het r

Meer info
verkoeling-huisdieren
Verkoeling voor huisdieren

De weergoden trakteren ons dit jaar overvloedig op warm zomerweer. Dat is fijn, maar net als mensen kunnen ook dieren last hebben van de tropische hitte deze dagen. Met deze tips voorkom je dat jouw huisdier oververhit raakt.

Meer info
wintertips
Wintertips voor je huisdier

Na een heerlijke nazomer doet de herfst langzaam maar zeker zijn intrede. Het wordt frisser buiten, maar echt koud is het nog niet. Het ideale moment om een paar voorbereidingen te treffen die je huis

Meer info
tips-lockdown
8 tips om je nieuwe hond of kat te verwelkomen

Hoera! Nieuw leven in huis. Of je nu een kitten of puppy verwelkomt, of een hond of kat uit het dierenasiel adopteert: een grondige voorbereiding is de start van een gelukkig leven samen.

Meer info
thermometer
Hou je huisdier gezond met een thermometer voor dieren

De verschillende soorten thermometers voor dieren

Meer info
550x442
Metalen bench: een veilige haven voor je hond

Een bench is een verblijfplaats voor een hond die wordt gebruikt voor drie verschillende doeleinden: als hulpmiddel bij zindelijkheidstraining, vervoer van je hond en het voorkomen van sloopgedrag. Daarnaast kan een bench ook helpen bij het creëren van een veilig gevoel bij de hond. Zeker voor puppy's is dit een geschikt hulpmiddel en daarom is een metalen bench een interessante keuze voor je hond.

Meer info
1233798_1233799_1233809_1233811_3__800x800px_72dpi_RGB
Opvouwbare bench: eenvoudig te verplaatsen bench

Een opvouwbare bench draagt zonder enige twijfel bij aan een veilige plek voor je hond én het is een prettig hulpmiddel om je hond snel zindelijk te maken. Echter komt de opvouwbare bench ook bij andere doeleinden goed van pas.

Meer info
1263837_1263838_1263839_1081103__800x800px_72dpi_RGB
Kunststof bench: licht in gewicht en gemakkelijk verplaatsbaar

Een kunststof bench is een verblijfplaats of eigen plekje voor je hond. Voor de buitenwereld heeft de bench soms een negatieve naam, terwijl dit niet zo hoeft te zijn. Wanneer je hier namelijk correct mee omgaat, is een kunststof bench juist een vertrouwde, fijne plek voor je hond.

Meer info
na-corona
8 tips om je dier te laten wennen aan het leven na de lockdown

Nu de lockdown stilaan wordt afgebouwd, is de kans groot dat je dagelijkse routine weer verandert en je vaker van huis weg bent. Verwarrend voor je huisdier. Met deze 8 tips laat je je lieverd geleidelijk aan wennen aan je nieuwe gewoontes, en vermijd je probleemgedrag en stress.

Meer info
checklists
Checklist: de basisuitrusting van je dier

Hoera! Jij krijgt er binnenkort een beestig leuke kameraad bij. Of je je hart nu verloren hebt aan een hond, kat, knaagdier, konijn, vogel of vis: je wilt er zeker van zijn dat het je nieuwe lieveling aan niets ontbreekt.

Meer info
11054
Fietsen met je hond? Let hier nog op

Waar moet je op letten als je gaat fietsen met je hond? Lees hier hoe je viervoeter veilig meefietst en welke accessoires je daarvoor gebruikt.

Meer info
11347
Veilig door het donker wandelen met je hond

Ook tijdens de wintermaanden trek je er graag met je woef op uit. Met deze tips zijn jij en je hond extra zichtbaar in het donker.

Meer info
probiotische-spray
Probiotische spray tegen geurtjes in huis of in de auto

De probiotische sprays van KOMED doen vieze geurtjes op een natuurlijke manier verdwijnen. Koop je spray nu bij Maxi Zoo.

Meer info
dog
Hoe kan je een hond adopteren?

Wil je dolgraag een hond aanschaffen en heb je plannen om een exemplaar te adopteren? Dit doe je niet zomaar, want er komt van alles op je af.

Meer info
hond
Welke hond past het beste bij mij?

Iedere hond heeft een eigen karakter. Je bent zo goed als verkocht zodra er een kwispelende viervoeter voor je staat. Toch is het zinvol om na te denken welk hondenras het beste bij jou en je persoonlijkheid past.

Meer info
zindelijkheidstraining
Zindelijkheidstraining: maak je hond zindelijk

Je pup zindelijk maken doe je stap voor stap. Zindelijkheidstraining is cruciaal in de eerste levensmaanden van een hond.

Meer info
hondenrassen
De meest gehoorzame hondenrassen

Iedere hondeneigenaar heeft het liefst een viervoeter die altijd luistert. Toch is dit in de praktijk lang niet altijd het geval. Heb je nog geen hond, maar zijn er wel plannen om er eentje aan te schaffen?

Meer info
op vakantie met je hond
Op vakantie met je hond: waar let je op?

Ga je binnenkort op vakantie en vind je het een akelig idee om je hond in een pension achter te laten? Je kunt er ook voor kiezen om hem mee te nemen op vakantie. Uiteraard vergt dit de nodige voorbereidingen.

Meer info
kat en hond
Waarin komen honden en katten net wel of net niet met elkaar overeen?

Honden en katten zijn verschillende dieren, maar toch verschillen ze niet op ieder vlak. Er zijn ook heel wat overeenkomsten tussen deze twee diersoorten.

Meer info
hond aan de leiband
Plezierig wandelen met je hond: hoe doe je dat?

Om plezierig te wandelen met je huisdier, is het belangrijk om te weten dat hij anders in elkaar steekt dan een mens. Hoe meer je het gedrag kent en begrijpt van je viervoeter, hoe eenvoudiger het is om zelf bepaalde ideeën los te laten.

Meer info
hondentong
Wat is de functie van de hondentong?

Hoe komt het dat beesten zoveel likken en welke functie heeft eigenlijk een hondentong? We vertellen je er graag meer over in dit artikel en doen ons best je goede informatie te geven over dit fenomeen.

Meer info
lieve hond
De top 10 liefste honden

Haal je een hond in huis, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je een lief exemplaar in huis haalt. Iedere hondeneigenaar wordt blij van een kwispelende en vrolijke viervoeter

Meer info
waarom blaffen honden
Wat is de reden waarom honden blaffen?

Overmatig blaffen afleren is een flinke klus, maar wel mogelijk. Toch is dit niet altijd eenvoudig, vooral niet als een hond al jarenlang blaft.

Meer info
stafford
Wat zijn nu de populairste hondenrassen?

Honden zijn er in allerlei soorten en maten, maar er zijn altijd hondenrassen die met de kop en schouders boven de rest uitsteken.

Meer info
siberian husky
Top 10 sterkste honden

Ben je op zoek naar een sterk hondenras, maar heb je geen idee waar je zoal op moet letten en welk ras het meest geschikt is in jouw zoektocht?

Meer info
Puppy en kitten
Welke hond past bij katten?

Katten en honden kunnen wel degelijk samengaan. Wij helpen je graag bij het creëren van harmonie tussen jouw huisdieren.

Meer info
tibet-terrier
Welke honden verharen niet?

De reden waarom veel mensen afhaken en toch geen hond nemen, heeft alles te maken met het verharen van de hondenvacht.

Meer info
puppies
Wanneer mag een pup bij andere honden?

Het is logisch dat een pup moet leren om met andere honden om te gaan. Hoe beter hij went aan andere honden, hoe gunstiger dit uitpakt bij zijn socialisatieproces.

Meer info
vlooien bij honden
Waar zitten vlooien bij honden?

Vlooien komen bij de meeste zoogdieren voor. Ze bevinden zich veelal in struiken en gewassen op zoek naar geschikte slachtoffers

Meer info
puppy dog
Welke vaccinaties zijn verplicht voor honden?

Het vaccineren van honden is in België niet verplicht, tenzij je op vakantie gaat of emigreert naar het buitenland.

Meer info
3 dingen om te doen met je hond, kat of knager

Op zoek naar leuke dingen om te doen met je huisdier? Met deze 3 originele binnenactiviteiten vliegen de uren zo voorbij!

Meer info
GettyImages-526828202__800x800px_72dpi_RGB
Welke huisdieren zijn het beste voor op je appartement?

Woon je in een appartement, maar voel je je af en toe een beetje alleen of zoek je afleiding?

Meer info
vlooien bij honden
Hoelang duurt het voordat honden aan elkaar wennen?

Honden aan elkaar laten wennen is soms best een dingetje. Dit geldt niet alleen buiten, maar ook als je er een tweede exemplaar bij neemt.

Meer info
puppy in mand
Levensfase puppy: een explosie aan positieve energie

De eerste weken van een pup zorgt de moederhond voor haar kind. Dit geldt voor alle hondenrassen. Dit verandert echter als een pup deel gaat uitmaken van jouw huishouden.

Meer info
volwassen hond
Levensfase volwassen hond: een vrolijke en gezellige viervoeter

Tussen de 12 en 36 maanden wordt een hond voor volwassen aangezien. Meestal groeit een een volwassen hond door tot zijn derde levensjaar, maar dit is afhankelijk van het hondenras.

Meer info
senior dog
Levensfase senior hond: toe aan rust en ontspanning

Een hond wordt als senior aangemerkt bij een leeftijd vanaf 8 jaar. Dit betekent ook dat hij minder beweegt en actief is.

Meer info
Kerst-290x290
7 survivaltips voor kerst met een dier in huis

Hoe bescherm je je kerstboom tegen kattenklauwtjes? Wat kun je doen om een angstige hond te kalmeren? 7 tips voor kerst met je dier.

Meer info
img_dog_indoor_cuddeling_stock_OS__800x800px_72dpi_RGB
Welke soorten benches bestaan voor honden en welke is de beste voor jouw hond?

Een hond heeft af en toe een plek nodig om zich terug te trekken. Waar moet een bench voor jouw viervoeter zoal aan voldoen en wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Meer info