Te warm voor de pootjes! Onze tips voor een veilige zomerwandeling

Het is warm buiten! Lees hier onze tips en advies om de poten van je liefste huisdier te beschermen tegen de hitte.

Hou je hond goed in de gaten of hij niet oververhit geraakt: Honden kunnen hun warmte enkel kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Merk op dat wanneer je hond erg begint te hijgen, te kwijlen of erg sloom wordt, hij last heeft van de warmte.

Asfalt en zand kunnen heel warm worden. Het is prettiger lopen op het gras. Wandelingen op asfalt kan je beter beperken. Controleer voor je een wandeling wilt maken hoe warm de grond aanvoelt. Kan je jouw hand niet langer dan 10 seconden op de hete ondergrond houden dan stel je de wandeling best uit. De temperaturen zijn ’s ochtends en laat op de avond het meest aangenaam voor je viervoeter. Vergeet zeker na elke wandeling de pootjes niet te controleren!

Uiteraard zijn er bij Maxi Zoo ook een aantal oplossingen om dit vervelend probleem te voorkomen. Zo kan je bij ons speciale schoentjes vinden om de voetzolen te beschermen tegen de hete ondergrond. Ook erg handig is een voetzolenspray die je verstuift voor de hond naar buiten gaat. Deze spray heeft een hydraterende & beschermende functie voor de kussentjes op de poten. Daarnaast is de Aqua Coolkeeper een handig middel om je hond koel te houden tijdens een hittegolf. Kies je voor een combinatie van een mat met een halsband, dan kan je hond genieten van verkoeling aan de hals én aan zijn pootjes.