Ieder diertje zijn pleziertje

Knaagt je hond onophoudelijk aan schoenen, meubels of karton? Schept je kat er een haast duivels plezier in om dingen op de grond te gooien? Of krijg je regelmatig een blaf- of miauwconcert geserveerd?

Dan zou het wel eens kunnen dat je dier zich verveelt. Gelukkig kun je daar gemakkelijk iets aan doen.

Door het avontuur in je huis of tuin te brengen, maak je het leven van je lieverds een stuk spannender. De speeltjes hieronder zijn afgestemd op de natuurlijke instincten van je kat of hond, houden hen actief bezig en zetten hun hersenen aan het werk.

Wat wordt het favoriete speeltje van jouw hartendief?

Hondenspeeltjes

  • Voor kauwfanaten: paradeert je woef graag rond met zijn speeltjes, of vindt hij het net fantastisch om er zijn tanden in te zetten? Er zijn robuuste kauw- en trekspeeltjes in verschillende sterktes: van trotse pronkhond tot vervaarlijke miniwolf.
  • Mag het iets meer zijn? Wat is er beter dan een speeltje waar je in kunt bijten? Een speeltje dat piept als je erin bijt, natuurlijk. Geef je viervoeter extra veel voldoening met een van deze piepers.
  • Voor apporteerwonders (in wording): bal- en andere gooispelletjes zijn het walhalla voor het jachtinstinct van je hond. Door samen te spelen versterk je je band met je beste vriend, en oefen je commando’s zoals ‘blijf’ en ‘los’ spelenderwijs in.
  • Voor echte knuffelberen: geef je hond een streelzacht speelkameraadje om rond te dragen, uren mee te knuffelen en veilig bij in slaap te vallen. Dankzij de robuuste afwerking is zijn speeltje voorbereid op elk avontuur.

Kattenspeeltjes

  • Voor echte speelvogels: staalharde focus, gracieuze en minder gracieuze bewegingen en ultrasnelle reflexen: jachtspelletjes met je poes zijn een echte belevenis. Breng de jacht naar de woonkamer met bv. een kattenhengel, en rond elk spelletje af met een snoepje voor extra veel voldoening.
  • Voor geoefende kattenneusjes: is je kat gek op kattenkruid? Voorzie dan een speeltje met die geur: wedden dat je kleine vriend er niet meer van weg te slaan is? Ook afgedankt kattenspeelgoed wordt opnieuw razend interessant als je er een vleugje kattenkruid over sprayt.
  • Voor snorrende jachtexperten: jaagt je poes op alles wat beweegt? Met rollende ballen, ritselende tunnels en snelle muizen hou je zijn jachtspelletjes veilig en afwisselend.

Speeltjes voor hond en kat

Voor kleine Einsteins: een opdrachtje uitvoeren om een lekkere beloning te verdienen? Honden, maar ook katten zijn er dol op. Zet de hersenen van je spinmachine of snuffelaar aan het werk met slimme hersenkrakers en andere intelligentietrainers. Je zult versteld staan van hun inventiviteit.