Voeding

Goede voeding heeft een ongekende invloed op het leven van je huisdier. Dit gaat ook op voor kattenvoer. Je wilt niet dat het je huistijger ergens aan ontbreekt en dus ga je op zoek naar kwalitatieve kattenvoeding.

Kattenvoer: wat is de beste voeding voor jouw huistijger?

 

Goede voeding heeft een ongekende invloed op het leven van je huisdier. Dit gaat ook op voor kattenvoer. Je wilt niet dat het je huistijger ergens aan ontbreekt en dus ga je op zoek naar kwalitatieve kattenvoeding. Goedkoop voer dat je in de supermarkt koopt, bevat vaak onvoldoende voedingsstoffen. Daarom is het beter kattenvoer te bestellen dat goed is voor de gezondheid van iedere kat. Kattenvoeding is er echter in allerlei soorten en merken. Dit maakt het soms best lastig om de juiste keuze te maken. Hoe zit dat?

 

Aanbod kattenvoer

Royal Canin, Whiskas, Sheba en Hill's zijn enkele merken die kattenvoeding verkopen. Kattenvoer is verkrijgbaar in zowel droogvoer als natvoer. Droogvoer bestaat uit brokjes voor allerlei soorten en rassen katten. 

Voor iedere levensfase zijn er brokken verkrijgbaar. Kittens geef je kittenbrokken, terwijl je oudere katten vaak senior voeding geeft. Kattenbrokken zitten bijkomend boordevol voedingsstoffen en dragen bij aan een gezond en sterk gebit.

Natvoer bestaat veelal uit vers vlees of vis. Dit voer is eveneens in trek bij katten. Het ruikt lekker en zorgt er ook voor dat je kat voldoende vocht binnenkrijgt.

Probeer droogvoer en natvoer zoveel mogelijk af te wisselen voor een gevarieerd voedingspatroon.

 

Waar moet je opletten bij de aankoop van kattenvoer?

Kattenvoer stem je af op het ras, de leeftijd en de mate van activiteit. Een kat die veel beweegt, heeft vaak meer voeding nodig dan een kat die de hele dag ligt te chillen.

Let daarom ook op de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking. Twijfel je? Je kunt altijd een dierenarts raadplegen. Dit is ook een goed idee als je kat kampt met een allergie of eetprobleem. Er is speciaal voer verkrijgbaar om dit probleem aan te pakken of op te lossen.

 

Welke accessoires heb je nodig bij het geven van kattenvoer?

Bij de aankoop van kattenvoer is het verstandig om ook een goede eetkom aan te schaffen. Voer geef je meerdere keren verspreid over de dag. Een kat heeft namelijk iedere 2 tot 3 uur weer honger.

Ben je vaak van huis? Dan is een automatische voerbak ook een optie. Hier zit een timer in zodat je huistijger helemaal niets tekortkomt.

 

Waar geef je katten te eten?

Geef je kat het liefst zoveel mogelijk kattenvoer op dezelfde plaats. Dit biedt structuur voor je huisdier. Wil je je huistijger wat meer prikkelen? Verstop eens wat kattenvoer in speelgoed en stimuleer daarmee het jachtinstinct!