Frettenkooi: een veilig onderkomen voor je fretten

Het is belangrijk dat je kiest voor een kooi die ruim van opzet is zodat de fretten naar hartenlust kunnen spelen, klimmen en klauteren. Daarnaast is het voor de beestjes ook prettig als ze zich ergens kunnen terugtrekken. Koop daarom een frettenkooi of chinchillakooi met een veilig onderkomen waar je fretten kunnen slapen of rusten.

Kies uit diverse frettenkooien en chinchillakooien

Voor het houden van fretten kies je uit verschillende frettenkooien en chinchillakooien. Ga voor een kooi met minimaal twee verdiepingen. Meerdere etages is nog beter. Op die manier geef je vorm aan een ruime kooi voor je fretten, want ze houden nu eenmaal van wandelen. Laat je oog vallen op een kooi die gemakkelijk op te bouwen is en die om weinig onderhoud vraagt. Bestel een chinchillakooi of frettenkooi altijd vanuit de gedachte dat je fretten zich prettig en comfortabel voelen. Zolang je dat doet, is het vrijwel onmogelijk om de plank mis te slaan.

Hoe ziet het onderhoud van een frettenkooi eruit?

Natuurlijk beleef je het liefst lange tijd plezier aan een frettenkooi. Daarom is het belangrijk tijd en aandacht te besteden aan het goed onderhouden van de kooi. Zorg dat er altijd voldoende bodembedekking aanwezig is voor de dieren. De beestjes vinden dit prettig, want op die manier kunnen ze lekker graven. Verder is goede bodembedekking ook van belang voor het opvangen van de plas en poep. Maak het verblijf minimaal eenmaal per week schoon en verwijder meerdere keren per week de natte plekken en ontlasting. Op die manier blijft een frettenverblijf schoon en hygiënisch!

Welke accessoires heb je nog meer nodig voor je frettenkooi?

Een frettenkooi die je koopt is niet altijd compleet. Doe je aankoop daarom in combinatie met diverse accessoires. Denk bijvoorbeeld aan trappetjes, maar ook drinkflesjes, voerbakjes, hooiruiven en huisjes (op wielen). Let ook goed op de afstand tussen de tralies. Je wilt niet dat je fretten ontsnappen en koop daarom altijd een kooi die geschikt is voor het houden van fretten.

Waar plaats je een frettenkooi?

Een kooi met fretten zet je altijd op een rustige en koele plek en vooral niet op de tocht of bij een centrale verwarming. Het is goed om te weten dat fretten allergisch zijn voor stof. Gebruik daarom geen zaagsel als bodembedekking. Fretten zijn dol op handdoeken en fleecedekentjes. Vooral tijdens de winter weten ze dit zeker te waarderen. Houd je fretten buiten? Haal ze binnen bij een temperatuur hoger dan 30 graden Celsius. Fretten kunnen beter tegen kou dan warmte. Dit is beslist iets om rekening mee te houden!