Vogelvoer

Heb je thuis parkieten, kanaries, papegaaien of andere vogels? Vogelvoer is onmisbaar voor het welzijn van vogels. Voer voor vogels, eivoer, vogelsnacks en supplementen komen de gezondheid van vogels ten goede. Ook als je zelf geen vogels hebt, maar ze in de winter bijvoert, is er allerlei vogelvoer verkrijgbaar. In een dierenspeciaalzaak of een dierenwebshop koop of bestel je het juiste vogelvoer om vogels van essentiële voedingsstoffen te voorzien.

Verschillende soorten vogelvoer

Naast standaard vogelzaad heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit eivoer. Dit is een noodzakelijke aanvulling op het dieet van vogels. Het zit boordevol eiwitten, aminozuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Dit vogelvoer is goed voor de weerstand en is bijvoorbeeld geschikt voor kanaries, tropische vogels en kleine parkietsoorten. Vooral tijdens de kweek of de rui komt dit voer goed van pas. Vogels zijn verder te verwennen met allerlei vogelsnacks en supplementen. Voedingssupplementen voor vogels zijn goed voor hun weerstand en dit is belangrijk, want vogels zijn kwetsbare dieren en gevoelig voor allerlei ziektes.

Onderhoud van vogels via de juiste voeding

Vogels hebben de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen leven. Daarom kies je altijd voor vogelvoer die past bij de vogels die je houdt. Gelukkig heeft iedere dierenwinkel een veelzijdig aanbod vogelvoer zodat er voor iedere vogelsoort een passende oplossing mogelijk is. Lees altijd de bijsluiter of handleiding en ga voor de perfecte dosering van het vogelvoer.

Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken voor jouw vogels in een volière of kooi? Laat je dan adviseren door een specialist en vertrouw op deskundig advies.

vogelvoer
Een feestmaaltijd voor pimpelmees en co. – hoe je vogels correct voedert

Het voederen van de vogels is een mooie gelegenheid om de natuur van dichtbij te ontdekken. En wat nog belangrijker is: je helpt de vogels !

Meer info
Hoe kunnen we onze gevederde vrienden voederen?

Al honderden jaren hangen er vogelhuisjes in bomen en nog steeds is het de meest populaire voedermethode van vogelliefhebbers.

Meer info
Het juiste voer in de winter

In de winter vinden wilde vogels buiten maar weinig voer. Dat ligt ook aan de mens die de natuur op vele plekken aanzienlijk heeft veranderd. Des te belangrijker is het om de vogels in de winter voer te verstrekken.

Meer info
Het voer dat vogels graag eten

De meeste vogels zijn dol op een gevarieerde tuin. Ze zijn het hele jaar door op zoek naar voedsel om hun maag mee te vullen.

Meer info
Etende vogel
Wat mogen vogels niet eten?

Vogels zijn zeer kwetsbare dieren en daarom kunnen ze ziek worden als ze voedsel nuttigen dat ze niet mogen eten.

Meer info