Voeding

Heb je thuis parkieten, kanaries, papegaaien of andere vogels? Vogelvoer is onmisbaar voor het welzijn van vogels. Voer voor vogels, eivoer, vogelsnacks en supplementen komen de gezondheid van vogels ten goede. Ook als je zelf geen vogels hebt, maar ze in de winter bijvoert, is er allerlei vogelvoer verkrijgbaar. In een dierenspeciaalzaak of een dierenwebshop koop of bestel je het juiste vogelvoer om vogels van essentiële voedingsstoffen te voorzien.

Verschillende soorten vogelvoer


Naast standaard vogelzaad heb je bijvoorbeeld ook de keuze uit eivoer. Dit is een noodzakelijke aanvulling op het dieet van vogels. Het zit boordevol eiwitten, aminozuren, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Dit vogelvoer is goed voor de weerstand en is bijvoorbeeld geschikt voor kanaries, tropische vogels en kleine parkiet soorten. Vooral tijdens de kweek of de rui komt dit voer goed van pas. Vogels zijn verder te verwennen met allerlei vogelsnacks en supplementen. Voedingssupplementen voor vogels zijn goed voor hun weerstand en dit is belangrijk, want vogels zijn kwetsbare dieren en gevoelig voor allerlei ziektes.

 

Onderhoud van vogels via de juiste voeding


Vogels hebben de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen leven. Daarom kies je altijd voor vogelvoer die past bij de vogels die je houdt. Gelukkig heeft iedere dierenwinkel een veelzijdig aanbod vogelvoer zodat er voor iedere vogelsoort een passende oplossing mogelijk is. Lees altijd de bijsluiter of handleiding en ga voor de perfecte dosering van het vogelvoer.

 

Vind je het lastig om de juiste keuzes te maken voor jouw vogels in een volière of kooi? Laat je dan adviseren door een specialist en vertrouw op deskundig advies.