• Gratis verzending vanaf € 39
 • Gratis retour binnen 30 dagen
 • Meer dan 8.000 artikelen
Labradoodle läuft durch eine Pfütze

Labradoodle - knuffelige metgezel met een groot hart

De beminnelijkheid van de labrador gecombineerd met de vacht van de intelligente poedel - een labradoodle begeleidt je met een beetje opvoeding als een geweldige gezinshond in het dagelijks leven. Omdat de liefde voor de mens genetisch stevig verankerd is in beide rassen, kenmerkt de labradoodle zich ook door een buitengewoon vriendelijk en positief karakter. Het vrolijke karakter is verpakt in een middelgrote, gekrulde, knuffelige viervoeter.

Loading...

De zoektocht naar de ideale gezinshond

Hoewel er honderden hondenrassen zijn, is het voor veel families moeilijk om de perfecte gezinshond te vinden. Hij moet geschikt zijn voor het dagelijks leven, ongeveer kniehoog, speels, beweeglijk, maar niet te veeleisend, knuffelig, gemakkelijk te trainen en in het beste geval niet harig. De labrador vervult de meeste van deze behoeften, maar verliest wel veel haar in huis. Dat geldt niet voor de poedel, die een speciale vacht heeft: Het haar valt niet uit en verspreidt dus ook minder allergenen, daarom kunnen de meeste mensen met allergieën gemakkelijk met zo’n hond in huis leven.

 

De labradoodle combineert de kenmerken van beide rassen en wordt steeds populairder als gezinshond. Met de Australian labradoodle is hij zelfs op weg om een nieuw, erkend ras te worden.

Karakter van de labradoodle

Labradoodle-puppy’s krijgen hun eigenschappen van beide rassen. Het is mogelijk dat een van hen een wat groter aandeel heeft. De labrador wordt beschouwd als de clown onder honden. Hij is altijd in een goed humeur, speelt graag, heeft een evenwichtig karakter en is een echt maatje voor kinderen. Het kortharige ras, dat tot de jachthonden behoort, kan soms stormachtig zijn en is ook erg hebzuchtig.

 

Poedels zijn iets voorzichtiger van aard, en zijn vriendelijk en leuk voor iedereen. Omdat kleine poedels wat alerter en zenuwachtiger zijn dan Franse poedels, vertoont de labradoodle kleine verschillen in activiteitsniveau, afhankelijk van de ouderdieren. Zowel labradors als poedels worden al lang gefokt voor een leven zonder jachttaken. Toch is er een zekere mate van jachtinstinct mogelijk bij de labradoodle. Met apporteer oefeningen of taken zoals speuren kan de drang om iets te doen bij de vriendelijke kruisingen worden bevredigd en tegelijkertijd wordt de gehoorzaamheid beter.

De labradoodle opvoeden en houden

De labradoodle houdt van menselijk gezelschap. De veelal gekrulde honden willen er altijd en overal bij zijn. Het is daarom belangrijk om het alleen blijven vanaf het begin dagelijks te oefenen. Onderweg is het belangrijk om de grote spontaniteit voor mensen van de doodle op een gecontroleerde manier te sturen, zodat deze niet enthousiast op iemand springt of iemand omver loopt. Vanwege zijn raskenmerken heeft de labradoodle een grote wil om het je naar de zin te maken. Daarom werkt hij graag met mensen samen. Hij is gemakkelijk te trainen en wordt, met een beetje goede wil een attente en gelukkige metgezel en gezinshond. De labradoodle is ook geschikt voor veeleisende taken in de hondensport, of als speurhond, therapie- of bezoekhond.

Verzorging van de labradoodle

De meeste labradoodles hebben de typerende poedelvacht: deze is gekruld en groeit constant zonder uit te vallen. Deze honden moeten regelmatig geborsteld en geschoren worden. Het is helemaal aan jou welk kapsel je hond krijgt. Of het nu gaat om een wilde teddybeer-snit, lang krullend haar of praktisch kort tot enkele millimeters – met een labradoodle heb je tal van mogelijkheden. De vacht moet ongeveer elke zes tot acht weken worden ingekort. Met goede zorg, matige voeding en veel beweging kan een labradoodle ongeveer 12 tot 14 jaar oud worden.

Bij ons vind je de beste producten voor je labradoodle!

Naar de hondenproducten

Ein Labradoodle Welpe

Profiel Labradoodle

 • Ras
  Labradoodle
 • Oorsprong
  Australië
 • Classificatie
  Kruising van labrador en poedel (kleine of Franse poedel)
 • Grootte
  30 tot 71 centimeter schouderhoogte
 • Gewicht
  10 tot 40 kilogram
 • Anatomie
  Vriendelijk, gespierd en meestal geblokt met lange poten
 • Ogen
  Bruin of zwart met een nieuwsgierige blik
 • Oren
  Korte tot langere hangoren
 • Vacht en kleur
  Drie haartypen, van fijn gekruld tot bijna steil, in vele kleuren zoals beige, wit, bruin, zwart of bont
 • Kenmerken
  Geschikt voor mensen met hondenallergieën als de hond met een poedelvacht geboren is (test dit vóór aankoop)
 • Karakter
  Vrolijk, intelligent, attent en speels
 • Verzorging
  Regelmatig borstelen en scheren, afhankelijk van het type vacht
 • Gezondheid
  Rasgerelateerde aanleg voor oog-, elleboog- of heupgewrichtsaandoeningen

Vind de juiste producten voor je labradoodle

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren