Checklist: de basisuitrusting van je dier

Hoera! Jij krijgt er binnenkort een beestig leuke kameraad bij. Of je je hart nu verloren hebt aan een hond, kat, knaagdier, konijn, vogel of vis: je wilt er zeker van zijn dat het je nieuwe lieveling aan niets ontbreekt.

Is je nieuwe troetel een hond of een kat? Lees hieronder dan welk basismateriaal je zeker niet mag vergeten.

Krijg 10% korting op je basisuitrusting: download je checklistvoucher
Onderaan vind je een checklist met de basisuitrusting van elk dier. Leuke extra: je krijgt 10 procent korting op basismateriaal: gewoon de voucher* downloaden en meenemen naar je favoriete Maxi Zoo-winkel

Hond of kat thuis verwelkomen: dit heb je nodig

Wat mag je zeker niet vergeten als je een hond of kat in huis haalt? We zetten de belangrijkste punten op een rij:

1. Wat schaft de pot?

Haalde je het juiste voer voor je dier in huis ? Bedenk ook eens hoe je dat gaat serveren: eet- en drinkkommen zijn gemakkelijk afwasbaar, en minder breekbaar dan het servies dat je van je oudtante Brunhilde erfde.

Leg ook een paar lekkere snacks in de kast en overweeg een waterfontein voor dorstige tongetjes.

2. Bedtijd!

Richtte je al een plekje in waar je nieuwe vriend op zijn gemakje urenlang kan snurken en soezen? Denk aan een bed, een deken, een mat, een kussen of een mand. Of, als je je hond buiten laat slapen: een comfortabel hok.

Kleine tijgers verwen je extra met een radiatorhangmat om behaaglijk warm in te dommelen, of een vensterkussen vanwaar ze alles haarscherp in het oog kunnen houden.

3. Hygiëne en verzorging

Leg je dier in de watten met een goede (vacht)verzorging: denk aan een borstel en kam, aangepaste shampoo, een tondeuse, producten voor oog-, oor- en pootverzorging, en bescherming tegen parasieten.

Vergeet ook niet om hondenpoepzakjes, kattenbakvulling en eventuele plasdoeken in huis te halen.

4. Speeltijd en trainen

Zorg ervoor dat je nieuwe huisgenoot zich geen moment verveelt: met aangepast speelgoed en hersenkrakers houdt hij zich urenlang bezig.

Katten houden ervan om hun nagels te scherpen. Heb je liever niet dat je zetel eraan moet geloven? Voorzie dan materiaal waar je huistijger zich op mag uitleven. Bijvoorbeeld in de vorm van een krabpaal, krabbord of krabton.

Je hond wil je niet alleen bezighouden, maar ook trainen. Heb je al een tasje om beloningssnacks in te bewaren? En materiaal om een heus agilityparcours in te oefenen?

5. Veiligheid en transport

Hoe krijg je je dier tot bij je thuis of bij de dierenarts? Haal de volgende spullen in huis voor maximale veiligheid: denk aan een veiligheidsnet voor in je auto, een transportbox of bench, een muilkorf, halsband, leiband of harnas(je). Denk ook aan reflecterend materiaal voor als je in het donker met je woef op stap gaat.

Binnen. Buiten. Binnen. Toch weer buiten. Je oogappel kan soms maar niet beslissen waar hij nu het liefste wil vertoeven. Vermijd een nieuwe job als portier en installeer een honden- of kattenluik.

Je dier thuis verwelkomen

Met de items hierboven ben je er zeker van dat het je nieuwe familielid aan niets zal ontbreken. In dit artikel lees je hoe je je dier geruststelt tijdens de eerste dagen bij je thuis.

Krijg 10% korting: download je basischecklist
Hieronder vind je checklists voor de basisuitrusting voor honden, katten, vogels, vissen, knaagdieren en konijnen. Download je checklist en toon hem in je Maxi Zoo-winkel : je krijgt dan 10 procent korting* op basismateriaal.*De voorwaarden in de winkel zijn van toepassing.