Alles over Purina One kattenvoeding

purina-one

Over Purina One

Purina One is het resultaat van jarenlange innovatie met voedingsdeskundigen. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten kattenvoeding voor ieder type kat; van jong tot oud en met elk hun speciale behoeften. Ze hebben de gezondheid van je kat heel hoog in het vaandel staan en hebben echt kennis van de behoeften van iedere kat. Volgens hen begint een goede gezondheid van binnenuit. 

Purina One Katten

Purina One heeft een uitgebreid assortiment aan kattenvoeding; geschikt voor elk type kat. Zo hebben ze voor jonge katten en kittens de Purina One junior, dit is droge voeding. 

Voor oudere katten is er Purina One Adult en Senior. Ieder kat is anders en heeft andere behoeften. Dat maakt dit merk zo fijn. Hier wordt onderscheid gemaakt in de activiteiten van de kat. Dus er is voeding voor hele actieve katten en voeding voor echte huistijgers die het liefst de hele dag slapen. Zo is er ook voor jouw kat dé perfecte voeding te vinden. Er zit zowel droog als nat voer in het assortiment en ook wordt rekening gehouden met de verschillende behoeften. Zo hebben ze de Sensitive, Sterilcat en Urinary. Dus ook wanneer je kat gevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen, gesteriliseerd is of last heeft van de urinewegen is er een passende voeding te vinden. Daarnaast is Purina One geschikt voor ieder ras.

Voedingsadvies voor de kat

Kijk goed naar de behoeftes van je kat. Beweegt je kat niet veel en is het de hele dag binnen? Zorg dan dat je voor de Purina One Indoor kiest, die is hier speciaal voor gemaakt. Kijk voor richtlijnen over hoeveelheden goed naar de aanwijzingen op de verpakking, maar staar je hier niet blind op. Iedere kat is anders en heeft andere behoeften. Stel je wilt nat en droogvoer combineren, moet je eerst zorgen dat je kat voldoende is gewend aan het nieuwe voedsel. Een voorbeeld voor een volwassen kat van 4kg: 3 portiezakjes + 10g droog OF 2 portiezakjes + 30g droog OF 1 portiezakje + 50g droog.

Purina One kattenvoer

- Purina One junior

Dit voer is droog en uitermate geschikt voor kittens. Het bevat alle benodigde voedings-en bouwstoffen om goed te kunnen groeien.

- Purina One adult

Hierin heb je vele varianten. Zo heb je zowel nat als droog voer. Ook heb je hierin de verschillende speciale uitvoeringen zoals de sensitive en sterilcat. 

- Purina One senior

Dit voer is geschikt voor katten vanaf 7 jaar. Deze bestaat alleen in de droge vorm. Het helpt de kat om gezond en vitaal te blijven en zo hopelijk nog vele jaren mee te mogen gaan.

- Purina One sensitive

Dit is een droog type voer speciaal gemaakt voor katten met een gevoelige spijsvertering.

- Purina One indoor

Katten die graag binnen zijn hebben doorgaans een lager energieniveau en hebben dus minder energie nodig. Wanneer je deze katten normaal voer geeft, leidt dit door gewichtstoename. Daarom is dit droge kattenvoer speciaal gemaakt voor deze huistijgers, zodat ze genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen, maar niet te veel.

- Purina One sterilcat

Gesteriliseerde katten kunnen te maken krijgen met veranderingen van onder andere de stofwisseling. Deze voeding biedt je kat een uitgebalanceerd menu met de juiste voedingstoffen die gesteriliseerde katten nodig hebben. Zo is het rijk aan eiwitten en goede vetten, zodat de stofwisseling gezond blijft.

Ingrediënten

In de meeste soorten Purina One voeding zitten basisstoffen als rund, kip en granen. Op sommige van deze zakken staat een groen teken; Spirulina. Spirulina is een blauwgroene alg die helpt om het immuunsysteem van je kat te ondersteunen en gezond te houden. Zo heeft ieder type voer een speciale selectie van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor dat type kat of dieet.