Catsan: natuurlijk tegen luchtjes

logo-173x125

Zoveel katten, zoveel toiletgewoonten

Wat maakt Catsan kattenbakvulling zo uniek? In de eerste plaats is Catsan kattengrit geen goedkope imitatie. Ook is er geen sprake van 'dertien in een dozijn'. Er wordt een optimale kattenbakvulling aangeboden die is afgestemd op je situatie. Hieronder wordt voor de verschillende soorten uitgelegd voor welke kat is dit het meest geschikt is.

Productcategorieën

Kattenliefhebbers die hun huisdier de meest comfortabele ervaring op de kattenbak gunnen, kunnen kiezen uit de volgende range van producten:

  • Catsan Natural: in deze klassieke samenstelling wordt gebruikgemaakt van natuurlijke grondstoffen: natuurlijk kwartszand en kalk.
  • Catsan Active Fresh: een klontvormend kattengrit met extra klevende kleideeltjes. Dit grit vormt harde klontjes als het met vocht in aanraking komt, die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Het product heeft een subtiele frisse geur.
  • Catsan Ultra: de kleikorrels zijn zeer klonterend, de totale bak met grit hoeft dus minder vaak verschoond te worden aangezien men kan volstaan met het wegscheppen van de klei-klonten.
  • Catsan Smart Pack:een kant-en-klare oplossing voor optimaal gebruiksgemak, maakt van het verschonen tevens een volledig stofvrij klusje.

Gebruikstips

Heb je meerdere katten, plaats dan indien mogelijk ook meerdere kattenbakken. Het liefst op een stil plekje. Het Catsan kattengrit kan geregeld worden vervangen, dit hoeft zeker niet dagelijks (zoals bij goedkope, niet-klonterende kattenbakvulling). Wel is het belangrijk dat je dan dagelijks de ontstane klontjes verwijdert. Afhankelijk van je kat en het precieze product dat je gebruikt gaat de kattenbakvulling wel tot 10 dagen mee. Daarna moet het grind vervangen worden, en de bak even uitgespoeld zodat bacteriën geen vrij spel krijgen.

Zorg bij het verschonen dat er altijd voldoende kattengrit in de kattenbak zit, zodat vloeistoffen snel opgenomen kunnen worden. Dit is cruciaal bij het voorkomen van vervelende luchtjes.