• Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Verlanglijst
  • Winkelmandje
  • Gratis verzending vanaf € 49
  • Gratis retour binnen 30 dagen

Annuleringsrecht

U heeft het recht om de overeenkomst binnen veertien dagen te annuleren, zonder redenen te noemen. De annuleringstermijn is veertien dagen vanaf de dag waarop u of een door u benoemde derde, die niet de vervoerder is, de laatste gedeeltelijke zending of het laatste stuk in bezit heeft genomen. Om van uw recht op annulering gebruik te maken moet u ons,

 

Kundenservice (klantenservice) Fressnapf Online-Shop
c/ o arvato distribution GmbH
Lösnitz Mark 100
D- 06780 Großzöberitz
E-mail: online-shopping@maxizoo.be
Telefoonnummer: +32 3 8080447
(maandag tot vrijdag van 09:00 – 18:00 uur)

 

met een eenduidige verklaring (bijv. via e-mail) informeren over uw beslissing, deze overeenkomst te annuleren. U kunt daarvoor gebruikmaken van het bijgevoegde sjabloon annuleringsformulier, dat is echter niet verplicht. U vindt dit formulier onder: Modelformulering-voor-herroeping.

Om binnen de annuleringstermijn te blijven is het voldoende dat u de mededeling over het uitoefenen van uw recht op annulering voor het einde van de annuleringstermijn verstuurd.

 

 

Annuleringsinstructie – gevolgen van annulering

Als u deze overeenkomst annuleert moeten wij u alle betalingen die wij van u ontvangen hebben, incl. de leveringskosten (met uitzondering van de extra kosten, die zijn ontstaan omdat u voor een ander soort levering dan de door ons aangeboden standaardlevering heeft gekozen), onmiddellijk en uiterlijk binnen veertien dagen terugbetalen, gerekend vanaf de dag, waarop de mededeling over uw annulering ons heeft bereikt. Voor de terugbetaling maken wij van hetzelfde betaalmiddel gebruik waarvan u bij de oorspronkelijke transactie gebruik heeft gemaakt, tenzij met u expliciet iets anders is overeengekomen; in geen geval zullen we u met het oog op de terugbetaling kosten in rekening stellen.

Wij kunnen de terugbetaling weigeren tot we de goederen weer terug hebben ontvangen of tot u het bewijs heeft geleverd dat u de goederen heeft teruggestuurd, afhankelijk van het tijdstip dat eerder is. U moet de goederen onmiddellijk aan ons terugsturen of overhandigen, in ieder geval uiterlijk binnen veertien dagen vanaf de dag waarop u ons de annulering van het contract heeft meegedeeld. U blijft binnen die termijn als u de goederen voor het einde van de termijn van veertien dagen heeft verstuurd. Wij betalen de kosten voor het terugsturen van de goederen. U moet voor een mogelijk waardeverlies van goederen alleen dan opkomen als dit waardeverlies te herleiden is tot een behandeling die niet noodzakelijk is voor het controleren van de conditie, de eigenschappen en de manier van functioneren.

Het annuleringsrecht bestaat volgens § 312g al. 2 BGB (Duits Burgerlijk Wetboek) niet bij goederen, die snel kunnen bederven of waarvan de vervaldatum snel zou komen te vervallen. Het annuleringsrecht bestaat verder niet bij verzegelde goederen die gezien gezondheidsbescherming of hygiëne niet voor teruggave geschikt zijn nadat de verzegeling na de levering is verwijderd.

 

Einde van de annuleringsinstructies