Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

De hondenbench - kennismaking met de veilige schuilplaats

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Ein Welpe schaut aus einem Körb.

Bij een puppy kan het handig zijn om hem aan een bench te laten wennen, want dan kun je de kleine viervoeter rustig een tijdje zonder toezicht achterlaten, zonder dat er iets ergs mee gebeurt of het meubilair kapot gaat. Bovendien moet de hond er 's nachts in slapen omdat hij dan leert om "aan te geven" wanneer hij "uit" moet. Als je op de juiste manier te werk gaat en de hond voorzichtig laat wennen aan de bench, die overigens ook dient als veilige plek in de auto, dan zal de puppy zijn bench een fijne plek vinden. Het wordt een hol voor hem om in weg te kruipen, een knusse slaapplek en een veilig toevluchtsoord!

Loading...

De eerste fasen van het wennen aan de bench

Voor het wennen zet je de bench op de gekozen plaats in de woning. Bij sommige benches kan de bovenkant worden afgenomen, zodat de hond de bench als een soort mand kan uitproberen. Gooi nu iets lekkers in de bench. Je puppy mag er achter aan rennen om het voer te pakken. In eerste instantie liggen de brokjes nog bij de ingang, later moet je pup helemaal de bench in om bij het voer te komen. Als volgende stap gooi je een grotere hoeveelheid voer naar binnen, zodat je pup langer in de bench moet blijven als hij al het voer wil opeten. Maar doe de deur nog niet dicht, de pup kan weer naar buiten als hij wil.

Dan kan de deur dicht

Nu kun je de deur eerst op een kier laten staan, zodat je puppy er nog steeds uit kan wanneer hij wil. Als hij er nog een paar keer uit en weer in is gegaan, gaat de deur echt dicht. Blijf bij de bench, zodat je pup zich niet in de steek gelaten voelt. Je kunt hem ook iets geven om op te kauwen, zoals een varkensoor of een kong met yoghurtijs. Dat zal hem een hele tijd bezighouden.

Train als de pup moe is

Gebruik voor het trainen ook de momenten waarop je puppy moe is en wil gaan slapen. Pak je puppy gerust op en leg hem in de bench. Wacht tot hij echt slaapt voordat je bij de bench weggaat. Er komt een moment dat je puppy merkt dat hij er niet meer uit kan als hij dat zou willen. Negeer hem als hij piept en laat hem er pas weer uit als hij kalm en ontspannen in de bench ligt. Verleng nu stap voor stap de tijd totdat je pup zonder problemen voor een langere tijd rustig in de bench ligt. Maar als hij in de bench in paniek raakt, moet je hem meteen uit de bench laten komen en daarna de training in kleinere stappen weer opbouwen!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren