Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Tekenbescherming voor de pup - preventie is belangrijk

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Zecke auf Blatt, Zeckenbiss Allergie

Zodra in het voorjaar de zon weer aan kracht wint, wordt het tijd om aan bescherming tegen teken te denken. Deze spinachtige diertjes worden dan weer actief en gaan op zoek naar een gastheer. Een jonge hond die vrolijk door het gras springt, is net wat ze zoeken. Omdat teken ernstige ziekten kunnen overbrengen, van de ziekte van Lyme en TBE tot Ehrlichiose en Babesiose, is het belangrijk dat je ook je puppy er al tegen beschermt. En wel tot de eerste vorst: zo lang zijn deze bloedzuigers er.

Loading...

Spot-on-middelen van de dierenarts

Vraag bij de eerste afspraken bij de dierenarts voor inentingen meteen naar geschikte middelen tegen teken. De dierenarts kan producten aanbevelen die geschikt zijn voor je puppy. Voor veel hondenbezitters zijn spot-on-middelen heel effectief. De kleine ampullen worden in de nek van de hond gedruppeld. Ze zijn tot vier weken werkzaam en moeten dan opnieuw worden toegediend. De dierenarts kan vertellen welk middel geschikt is en in welke dosering. De spot-on-middelen werken op twee manieren: Ten eerste zorg je ervoor dat de teek zich niet vastbijt in de hond. Als dit onverhoopt toch gebeurt, sterft het dier na de beet en kan het geen ziekteverwekkers overdragen.

Alternatieve tekenband

Veel mensen vinden tekenbanden een prima oplossing. Maar de kwaliteitsverschillen zijn groot, dus is het een goed idee om bij de dierenarts na te vragen welke band de voorkeur verdient. Er zijn producten die pups al na zeven weken kunnen dragen. Deze banden gaan tot zes maanden mee, dus meestal het hele tekenseizoen.

Kijk de hond goed na

Zelfs als je puppy of jonge hond met een middel op de huid of met een band tegen teken is beschermd, moet je je hondje toch na elke wandeling goed nakijken. Want zodra een teek zich heeft vastgebeten, moet deze meteen voorzichtig met een tekentang of -kaart worden verwijderd zonder de boosdoener fijn te knijpen. Teken doen er uren over om ziekten over te brengen, dus het is de moeite waard om snel in te grijpen. Je kunt ook bij de dierenarts navragen of het in je woonomgeving raadzaam is om de hond in te enten tegen de ziekte van Lyme.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren