Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

We gaan naar buiten! - zo lang mag de puppy lopen

15.05.2023 - Leestijd: 1 minuten

Een Cavalier King Charles Spaniel puppy rent door een weiland

Honden hebben veel beweging nodig - dat weet iedereen. Veel nieuwe hondenbezitters zijn zich hiervan bewust en zorgen ervoor dat hun puppy meteen voldoende wordt uitgelaten. Ze bedoelen het goed, maar ze weten niet dat een puppy nog niet zo heel lang kan lopen. Want: Je puppy is in de groei, de botten zijn nog week en kunnen nog niet volledig worden belast, omdat de groeischijven nog niet gesloten zijn. Houd hier rekening mee bij hoelang je met je hond loopt. Als vuistregel geldt: Liever vaker en korter!

Loading...

Kleine rassen zijn eerder uitgegroeid

Je zou kunnen zeggen dat kleine rassen eerder volgroeid zijn dan grote rassen, zodat je eerder kunt beginnen met zwaardere belasting. Bij kleine honden zoals de jackrussellterriër is de groei al rond de zesde maand voltooid, maar bij grotere rassen zoals een Golden retriever pas bij de twaalf tot vijftien maanden.

Vuistregel: Vijf minuten per levensmaand

Vooral bij grote rassen is voorzichtigheid geboden, omdat overbelasting snel kan optreden, met verkeerde uitlijning van de gewrichten en later artrose tot gevolg.  Daarom mag een puppy per levensmaand maximaal vijf minuten aan een stuk lopen. Voor uitlaten is het uitgangspunt: Soms is minder meer. Doe liever wat gehoorzaamheidsoefeningen of een spelletje tussendoor. En als je hond na een wandeling niet voldaan is, verstop dan een paar lekkernijen in de woonkamer, zodat de hond daar moe van wordt. Want snuffelen put uit zonder je puppy fysiek te belasten!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren