Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Naar de mand - een vaste ligplaats is belangrijk voor pups

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Welpe und Kitten liegen in einem Liegeplatz

Het is heel belangrijk dat een puppy al een vaste plek heeft om te liggen, waar hij zich kan terugtrekken en kan uitrusten - en waar je hem naartoe kunt sturen als het gezin bijvoorbeeld aan tafel gaat om te eten. Maar waar is die plek en hoe moet het er uitzien?

Loading...

De rustplaats van de pup: in de buurt van zijn mensenfamilie

De optimale ligplaats voor je puppy is vlak bij jou. Je puppy moet een deel zijn van je leven en niet alleen maar worden weggestuurd. Je kunt de ligplaats bijvoorbeeld in een rustige hoek van de woonkamer inrichten, zodat je pup daar echt even kan uitrusten en ontspannen.

Hier is storen taboe

Niemand mag je hond hier storen: de kinderen niet en ook bezoekers niet. Hier moet je hond zich altijd op zijn gemak en veilig voelen. De beste plek om te liggen is op een deken of in een mand, omdat je puppy dan precies weet waar hij moet liggen. Sommige honden voelen zich ook op hun gemak en veilig in hun box.

Ideaal voor de nacht: een slaapplek naast je bed

‘s Nachts slaapt een puppy idealiter in de slaapkamer, dus er moet ook een mand naast je bed staan. Want de hond is een roedeldier en de roedel blijft ook ‘s nachts bij elkaar – om elkaar te beschermen.  Of je je puppy op de bank of in bed wilt laten slapen, heeft niet alleen te maken met het karakter van je pup maar ook met je eigen voorkeur. Voor veel honden is een verhoogde ligplaats in de eerste plaats een voorrecht: dan heb je een goed overzicht, kun je de hele roedel overzien met uitzicht op eventuele vreemdelingen die het huis naderen. Daarom moet je met verhoogde ligplaatsen voorzichtig zijn, zeker met waaks aangelegde honden. Want deze honden hebben al snel het gevoel dat het hun taak is alles in de gaten te houden. Zorg er vanaf het begin voor dat je hond niet uit zichzelf zo’n plek kiest. Als hij alleen met jouw toestemming op de bank mag komen, spreekt het niet vanzelf dat hij daar mag zijn en is er geen reden om die plek met een grom op te eisen. En als hij het fijn vindt als je bij hem op de bank zit, dan is alles in orde!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren