Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Wie ben ik? - zo leert de puppy zijn naam

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Een Cavapoo rent door een weiland

Het eerste wat je puppy moet leren als hij van de fokker bij jou terecht komt, is wat zijn naam betekent. Idealiter heeft de fokker de afgelopen week al met de puppy’s afzonderlijk gespeeld en ze aan hun namen laten wennen. Maar ook als dat niet gebeurd is, leert een pup zijn naam snel als je een paar dingen in het achterhoofd houdt. Zorg ervoor dat deze eerste leereenheden positief zijn, zodat de jonge hond zijn eigen naam associeert met iets positiefs!

Loading...

De naam horen betekent: kijk naar de mens

Dit moet de naam voor je pup betekenen: “Let op, pas op, het gaat om jou. Er gaat iets gebeuren dat belangrijk voor je is.” Telkens wanneer de puppy zijn naam hoort, moet hij contact met je opnemen en bijvoorbeeld naar je kijken. Je kunt hem dus achteraf meer informatie geven, hem bijvoorbeeld het sein “Hier” geven als hij moet komen of gewoon een leuk spel met hem gaan spelen.

Train in een omgeving zonder afleiding

Om je pup zijn naam te leren, begin je met trainen in een rustige omgeving zonder afleiding. Op een moment dat je pup niet naar jou kijkt maar ook niet helemaal in iets anders op gaat, zeg je zijn naam. Hij zal je dan met belangstelling aankijken, wat je meteen met een beloning bevestigt. Het maakt niet uit of je de pup een brokje geeft, of je een leuk spel met een voorwerp met hem begint of hem gewoon knuffelt als beloning. Het is belangrijk dat je puppy de actie nadat hij opkeek als positief ervaart. Zoek dus naar een beloning die past bij jouw pup en bij de situatie.

Herhaal de naamtraining meerdere keren per dag

Doe deze oefening elke dag meerdere keren achter elkaar. Bij deze oefening is het vooral belangrijk dat er voor de pup iets spannends gebeurt. Als je kinderen hebt, leg je ze uit dat voorlopig alleen volwassenen deze oefening kunnen doen. Want als de pup zijn naam de hele dag hoort omdat een van de kinderen hem roept, verliest het noemen van de naam aan betekenis.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren