Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Halsband, riem, tuigje: zo went de puppy snel aan het noodzakelijke kwaad

04.01.2024 - Leestijd: 2 minuten

Ein English Springer Spaniel Welpe

Een van de belangrijkste dingen die een hond in zijn hele leven moet leren, is losjes aan de lijn lopen zonder te trekken. Dit moet zo vroeg mogelijk gebeuren. Een belangrijke basis voor ontspannen lopen aan de riem is om je pup vroeg te laten wennen aan een halsband of harnas met een vaste riem. Werk met positieve bevestiging - dan laat je pup zich gewoon een halsband of harnas omdoen, want het is de aankondiging van een geweldige activiteit.

Loading...

Welke halsband of harnas is de juiste?

Een brede halsband van leer of stof die niet samentrekt, is geschikt als halsband. Gebruik geen trekhalsband, want een hond die heeft geleerd correct aan de lijn te lopen, heeft dit niet nodig. Omdat puppy’s in het begin vaak aan de lijn trekken, is een harnas aan te raden omdat er dan geen druk op de nek komt. Het moet wel goed passen. Neem je pup mee als je het koopt, dan kun je kijken of het past.

Speels wennen

Om je puppy te laten wennen aan halsband of harnas, moet je hem dit eerst omdoen voordat je met een spannend spel begint. Dit kan bijvoorbeeld een spel met voer zijn: gooi een brokje op een meter of twee van je pup vandaan en laat hem er achterna rennen of verstop het brokje zodat hij ernaar moet zoeken. Je kunt ook met behulp van een voorwerp met je hond spelen of gewoon met hem door de tuin rennen. Als je puppy aan de halsband gewend is, laat je hem deze wat langer dragen na het spelen.

Dan komt de riem erbij

De volgende stap is om je hond aan de riem te laten wennen. Gebruik om te beginnen een lichte riem zonder haken en lussen, want in het begin laat je de riem gewoon achter de pup aan slepen. Daarom mag de pup er niet aan blijven hangen of van schrikken als bijvoorbeeld een haak over de vloer schraapt. Het wennen aan de riem gebeurt op dezelfde manier als het wennen aan de halsband: via spelen. Nu kun je de riem oppakken. Houd de riem niet te kort en zorg dat je pup niet aan een gespannen riem loopt. Aan een riem van drie tot vijf meter lang kun je nog steeds kleine spelletjes spelen.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren