• Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Verlanglijst
  • Winkelmandje
  • Gratis verzending vanaf € 39
  • Gratis retour binnen 30 dagen
Producten en tips voor tandverzorging

Bij honden en katten is het gebit een uitdrukkingsmiddel, een wapen, een jachtinstrument en een voederinstrument in één. Daarom zijn gezonde tanden en tandverzorging van vitaal belang. Ontdek hier hoe u tandplak, tandsteen en gingivitis bij uw trouwe viervoeter kunt voorkomen en hoe een goede gebitsverzorging van uw hond in zijn werk gaat.

Dagelijkse tandverzorging – Natuurlijk poetsen door kauwartikelen en voedsel

 

Honden die vers spiervlees te eten krijgen, hebben veel meer te kauwen, afhankelijk van de grootte van de stukken vlees. Hier begint de natuurlijke gebitsreiniging. Het is het meest effectief als de hond op het bot mag knagen. Tijdens dit kauwproces reinigt de hond automatisch het oppervlak van de tanden, zodat tandplak en zelfs tandsteen worden verwijderd. De verhoogde speekselproductie tijdens dit proces bevordert ook de reiniging.

Geef uw hond een voldoende groot runderbot of koffiehouten kauwbot (zodat hij het niet inslikt) om mee te spelen als hij een puppy is en u zult zien hoe enthousiast hij is over knagen. Dit is een geweldige manier om zijn tanden te reinigen, zijn kaken te versterken en hem bezig te houden. Een vers bot – alleen ongekookt en nooit van kip of varkensvlees – is een echte traktatie voor volwassen honden.

Zorg ervoor dat het voer en de kluiven van uw hond suikervrij zijn.

 

Onze tip: Eten van Hill's

Kauwsnacks & hulpmiddelen voor tandverzorging

Meer info vind je in ons magazine:

Andere gezondheidsonderwerpen:

Speciale wensen? Onze VET assortiment

span style=”font-size: 14pt;”>De gezondheid van je geliefde viervoeter komt op de eerste plaats. Ontdek ons uitgebreide assortiment speciale dieetvoeding en kom meer te weten over hoe je je hond of kat met maagdarmstoornissen, allergieën, intoleranties en andere klachten het beste kunt ondersteunen. Ons diergeneeskundig team geeft je graag advies en ondersteuning om je viervoeter zo snel mogelijk weer beter te maken.

Ontdek nu