Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Waar kan mijn hond op kauwen?

15.05.2023 - Leestijd: 1 minuten

Puppy liggend in zijn puppybed kauwend op blauw kauwstuk speelgoed

Kauwen is goed voor honden. Het houdt ze een poosje bezig, helpt spanning te verlichten en af te leiden, en draagt bij aan de mondgezondheid omdat kauwen tandplak verwijdert. Om te zorgen dat kauwen echt gezond is, is het belangrijk om de juiste kauwproducten aan te bieden.

Loading...

Voer geen echte botten

Let op: voer geen dierlijke botten. Deze kunnen versplinteren en ernstige verwondingen veroorzaken in keel, slokdarm en maag-darmkanaal. Ook het knagen op botten die niet splinteren, kan ernstige verstopping veroorzaken.

Alternatieven voor botten

Er zijn alternatieven voor botten waar niets mee kan misgaan. Taai en hard – en dus gegarandeerd lang kauwen – dat is runderkophuid. De meeste honden pakken de staafjes graag aan om erop te kauwen. Ook runderoren houden de kauwspieren in beweging. Varkensoren bevatten meer vet en worden sneller verorberd. Deze zijn vooral geschikt voor kleine honden, waarvoor een runderoor echt veel te lang kauwen is. Ook in ons assortiment: artikelen van buffel- en runderhuid. Staven van buffelhuid komen goed van pas bij het wisselen van tanden, maar ook oudere honden eten ze graag – zeker met een pensvulling. Sommige honden zijn ook dol op kauwschoenen of -schijven van koeien- of buffelhuid. Deze gaan allemaal lang mee. Houd er rekening mee dat kauwartikelen vaak rijk zijn aan energie, zodat je daar bij het berekenen van het rantsoen rekening mee moet houden.

Kauwstaven en tandverzorgingssticks

Als tussendoortje zijn er kauwstaven van gedraaide runderhuid die ook geschikt zijn voor kleinere honden. Of geef ze eenmaal per dag een tandverzorgingsstick: dit is bij de meeste honden goed voor het gebit, helpt tandplak voorkomen en smaakt geweldig.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren