Cornish Rex: zachte en aanhankelijke kat afkomstig uit Engeland

Geschiedenis

De eerste Cornish Rex kitten werd in 1950 geboren in Engeland. Hij is ontstaan uit een kruising tussen een boerderijkat en een onbekende kat. Vooral in Engeland en de Verenigde Staten is dit kattenras ongekend populair, maar ook in de rest van Europa wint hij steeds meer terrein.

Uiterlijke kenmerken

De Cornish Rex grootte is kort en het Cornish Rex gewicht ligt tussen de 3 en 5 kilo. Hij heeft een levensduur van 9 tot 13 jaar.

De oogkleur is zeer gevarieerd, namelijk: amber, aqua, blauw, koper, groen, goud, hazelnoot, twee verschillende kleuren ogen, oranje en geel.

Daarnaast heeft de kat een kroezende vacht in de kleuren wit, blauw, zwart, crème, rood, bruin, ijsblauw, platinum, reebruin, chocolade bruin, kastanje, kaneel, lavendel, champagne en donkerbruin.

Het vachtpatroon is effen, schildpad, tweekleurig, driekleurig/calico, cypers, gespikkeld, smoke, shaded en points.

Deze kat heeft een fijne bouw en een smalle en atletische kop. Verder heeft hij grote oren en een typische neus. Tot slot heeft dit kattenras een lange en slanke staart.

Cornish Rex karakter

Het Cornish Rex karakter is lief en sociaal. Hij vindt het heerlijk om te spelen en brengt graag tijd door met zijn baasje. De Cornish Rex kat blijft tot hoge leeftijd actief en is dan ook een kat die veel beweging nodig heeft. Hij komt graag in de tuin en vindt het daarnaast prettig om op schoot te liggen. Deze actieve kat is daarom een aanwinst voor een gezin met kinderen.

Mens en dier

Deze kat is uiterst kindvriendelijk en speelt graag met kinderen. Neem je kinderen daarom zeker mee als je een nestje Cornish Rex kittens bezoekt. Hij kan ook goed overweg met andere dieren zoals honden en katten. Sommige Cornish Rex-katten zijn zo gek op hun baasje dat ze het geen probleem vinden om aan een tuigje te lopen. Uiteraard is dat iets wat je wel moet willen.

Gezondheid en voeding

Bij een Cornish Rex-kat zie je snel genoeg of hij te dik wordt. Dit komt doordat de vacht zo dicht op de huid ligt. Uiteraard is het van belang dat je de kat voldoende voer geeft om hem op gewicht te houden en organen van de juiste voedingsstoffen te voorzien.

Hygiëne

De totale behoefte aan vachtverzorging bij deze kattensoort is laag. Af en toe een kam door zijn vacht is voldoende. Zorg wel voor een goede gebitskwaliteit en poets regelmatig de tanden van de Cornish. Bij eventuele tandproblemen breng je een bezoek aan de dierenarts.