Kattenbakvulling

 Heb je een kitten of asielkat gekocht? Dan is een goede kattenbak inclusief de juiste vulling onmisbaar. Een kattenbak voelt veilig voor een kat, want hij kan er zijn behoefte doen. Welke vulling voor de kattenbak kies je en waar moet je rekening mee houden?

Relevante informatie en kattenbakvulling voordelen

De juiste vulling voor de kattenbak zuigt de ontlasting van een kat en neutraliseert geurtjes. Een kat is een hygiënisch dier en beschikt over een uitstekend reukvermogen. Daarom is het belangrijk dat geurtjes worden geneutraliseerd. Hiermee voorkom je dat je kat in huis plast of sproeit.

 

Hanteer per kat één kattenbak inclusief vulling. Er moet verder genoeg vulling in liggen zodat je kat kan graven. Houd een diepte aan van ongeveer 10 centimeter.

 

Soorten kattenbakvulling en kattengrit

Je hebt de keuze uit klontvormend kattengrit en niet-klontvormend kattengrit. Bij klontvormend kattengrit zoals kattenzand en kattenkorrels moet je de klontjes poep en plas regelmatig uit de kattenbak halen. Gaat je voorkeur uit naar niet-klontvormend kattengrit? Dan zal je de kattenbak in zijn geheel moeten verschonen.

 

Je kat heeft meestal een specifieke voorkeur voor een bepaalde vulling. Let daarom goed op de reactie van je kat als je een vulling uitprobeert of test. Bij een binnenkat is een klontvormende vulling aan te raden, want het is zuinig in gebruik. Voor een buiten kat of kitten gebruik je een vulling die niet klontert. Vooral voor een kitten is dit belangrijk, want een kleine kat stopt van alles in zijn mond.

 

Advies omtrent kattenbakvulling

Je kattenbak verschonen doe je met behulp van de juiste kattenbak accessoires. Zo is er kattenbakschep om klontjes poep en plas mee uit de kattenbak te halen. Wil je het kattengrit in huis tegengaan? Koop dan een handige grit opvangen of kattenbakmat.

 

Vulling uit de kattenbak doe je bij het restafval en niet in de gft-container. Gooi het in ieder geval niet in de tuin of op je composthoop, want uitwerpselen van je kat zitten vaak vol ziekteverwekkers waar je als kattenbaasje liever niet mee te maken krijgt.