Lifestyle

1005591_Heuraufe_Online__800x800px_72dpi_RGB (1)
Konijnenkooien in alle soorten en maten

Na een lange dag vol spelen, rondrennen en knuffelen met zijn baasje, zoekt je konijn het liefst een rustig, knus plekje op om uit te rusten. Een fijn konijnenverblijf is dan ook onmisbaar! Er zijn verschillende soorten verblijven om uit te kiezen.

Meer info
1006255__800x800px_72dpi_RGB
Welke rattenkooi voor mijn rat?

Ratten zijn actieve dieren en hebben heel wat beweging nodig. De rattenkooi grootte is daarom belangrijk. Wanneer je twee ratten houdt, heb je best een kooi van 80x50x80 cm. Ga best voor een stalen kooi. Plastic kan namelijk snel kapot gaan, waardoor je dier wel eens zou durven ontsnappen. Kies daarom ook een kooi met weinig plaats tussen de tralies. Je rat kan er zich dan niet doorheen wringen. Om je dier te plezieren kies je een rattenkooi met minstens twee verdiepen. Ze houden van klimmen!

Meer info
img_1006402_Kleintierheim_Olympus__800x800px_72dpi_RGB
Caviakooi: een prettig onderkomen voor je cavia's

Ben je de trotse eigenaar van een aantal cavia's? Natuurlijk gun je ze een fijne verblijfplaats en dus ga je op zoek naar een geschikte caviakooi. Het is belangrijk dat de dieren zich veilig voelen en dat een caviahuis groot genoeg is. Gelukkig is een caviakooi er in allerlei soorten en maten zodat er altijd eentje is die goed aansluit op je wensen.

Meer info
1006044__800x800px_72dpi_RGB
Frettenkooi: een veilig onderkomen voor je fretten

Fretten zijn sociale en actieve dieren en hebben voldoende ruimte nodig om te bewegen. Daarom ga je als fretteneigenaar op zoek naar een geschikte frettenkooi of chinchillakooi.

Meer info
Fotolia_31894852_M__800x800px_72dpi_RGB
Muizenkooi: een fijn en veilig verblijf voor je muizen

Voor muizen zijn veel verschillende kooien te koop. Muizen zijn groepsdieren en hebben voldoende bewegingsruimte nodig. Voor een muizenkooi zijn richtlijnen opgesteld. Dit maakt het voor jou eenvoudiger om een goede keuze te maken.

Meer info
1007885_4__800x800px_72dpi_RGB
Degoe kooi

Op zoek naar een degoe kooi? Lees hier alles wat je moet weten over degoe kooien en de verzorging en voeding van deze knaagdieren.

Meer info
img_1006402_Kleintierheim_Olympus__800x800px_72dpi_RGB
Hamsterkooi: passend bij jouw huisdiertje

Dit artikel helpt je bij je keuze voor een hamsterkooi.

Meer info
accesoires
Accessoires voor je knaagdieren- of konijnenhok

Met deze accessoires maak je een gezellig nest van je konijnenhok of knaagdierenverblijf. Ga met deze ideeën aan de slag.

Meer info
knaagdieren
Kleine nachtelijke gravers

Er bestaan verschillende soorten knaagdieren, met verschillende kenmerken. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: het zijn nachtdieren. Deze beweeglijke knaagdiertjes worden ‘s avonds wakker.

Meer info
speelgoedbal
De juiste speelgoedbal voor je hond, kat en knaagdier

Heb je een kat, hond of knaagdier? Ze zijn allemaal in voor een spelletje! Probeer eens een speelbal.

Meer info
konijnen
Wat je kunt doen om je konijn te verwennen

Konijnen behoren tot de favoriete huisdieren, vooral bij gezinnen met kinderen. Konijnen hebben dan ook iets schattigs en zijn goed aaibaar, mits je ze tam maakt en voorzichtig benadert.

Meer info
hamster
Wat je doet om je hamster een plezierig leven te bieden

De hamster is een schattig huisdier en oefent op vooral jonge kinderen een grote aantrekkingskracht uit.

Meer info