Accessoires voor je knaagdieren- of konijnenhok

De leukste accessoires voor je konijnenhok of knaagdierenverblijf

Hoe tover je je konijnenhok of knaagdierenstulpje om tot een echt paradijs? Lees hieronder waarom een hok voor je knager een goed idee is, en met welke spulletjes je er een gezellige thuis van maakt voor je konijn, fret, rat, cavia, hamster of andere deugniet.

Daarom is een (buiten)hok voor je konijn of knager een slim idee

Kleine huisdieren zoals cavia’s, konijnen en ratjes laat je beter niet de hele tijd in je huis loslopen. Niet alleen omdat ze hun tanden kunnen zetten in je lievelingsstoel of de kabel van je computer, maar ook omdat ze zo meer kans lopen om zich te verwonden.

In een konijnenhok, hamsterkooi of ander nestje voelt je diertje zich veilig en beschermd. Bovendien kun je zijn plekje helemaal inrichten zoals hij dat het leukst vindt.

Hoe moet mijn konijnenhok of knaagdierenverblijf eruitzien?

Ga zeker na hoeveel plaats je knager nodig heeft voor je een hok voor hem koopt. Diertjes zoals konijnen en cavia’s hebben bijvoorbeeld meer plaats nodig dan je zou denken.

Open of gesloten? Cavia’s klimmen niet en maken geen al te gekke sprongen. Je caviahok mag bovenaan dus open zijn. Voor andere acrobaten zoals konijnen kies je beter voor een hok dat bovenaan gesloten is: zo hou je het veilig.

Raak je er niet uit? Vraag gerust advies aan een Maxi Zoo-medewerker: die is speciaal opgeleid om je daarbij te helpen.

Accessoires voor je knaagdieren- of konijnenhok

Er zijn talloze spulletjes om een echt paradijs te maken van het (buiten)hok van je konijn of knager. Een greep uit alle knaagdieraccessoires:

  • Knaagdieren- of konijnentoilet: de meeste knagers laten zich goed zindelijk maken en doen hun behoefte op een vaste plek, bijvoorbeeld in een knaagdierentoilet. Zo’n toilet neem je gemakkelijk uit het hok om schoon te maken, zodat de rest van de bodembedekking nog wat langer proper blijft.
  • Knaagdieren- of konijnenhuisje: het ziet er niet alleen bijzonder schattig uit. Met een huisje speciaal voor je knager geef je hem ook een veilige plek om in te spelen, op te zitten en zich in te verschuilen.
  • Tunnel voor je konijn of knager: knaagdieren- of konijnentunnels zijn er in alle soorten en maten. Ze staan garant voor uren plezier: je diertje kan zich erin verstoppen, zijn behendigheid oefenen, of hem opsmullen als het een snacktunnel is.
  • Hangmatjes voor ratjes en andere diertjes: knagers zoals fretten en ratjes zijn in de wolken als ze in hun eigen hangmat kunnen slapen en chillen. Er zijn hangmatten in alle mogelijke uitvoeringen: kies telkens voor een veilig ophangsysteem.

Knaagdieren- en konijnenspeelgoed voor je knaagdierenverblijf of konijnenhok

Maak je (konijnen)hok helemaal af met wat leuke speeltjes voor je diertje. Zo hou je je maatje urenlang bezig, en krijgt hij voldoende lichaamsbeweging.

Speelgoed voor knaagdieren is er in overvloed. Denk maar aan (snack)ballen, knaaghuisjes, loopwielen en ander leuks. Wedden dat het moeilijk wordt om niet álle speeltjes mee naar huis te nemen?

Lekkers voor in het hok van je konijn of knager

Af en toe verdient je kleine lieverd een smakelijk extraatje. Knaagdieren- en konijnensnacks zijn een aanvulling op het normale voer van je knager: ze bezorgen hem meer afwisseling en extra veel knaagplezier.

Er is keuze genoeg: knaagdierensticks- of crackers, knaagbroodjes, gedroogde maïskolven, knaagtunnels, ... Welke snacks voor in het knaagdieren- of konijnenhok sla jij straks in bij Maxi Zoo?