Manieren om je hamster tam te maken

Heb je recent een hamster gekocht? Hoe leuk is het om een hamster tam te maken? Dit is heel goed mogelijk, alleen moet je wel weten hoe je dit doet. Hoe eerder je een hamster tam maakt, hoe kleiner de kans dat hij bijt. Houd er rekening mee dat hamsters prooidieren zijn. Dit betekent dat er in het wild op ze wordt gejaagd en dus moet je ze nooit van boven benaderen. Je maakt een hamster tam door hem op een rustige manier te benaderen. Daarnaast helpt het ook als je niet snel opgeeft en bijvoorbeeld snacks inzet om je positief gedrag te belonen.

Wat is het nut van een hamster tam maken?

Het tam maken van een hamster is niet altijd eenvoudig, maar toch is het de moeite waard hier energie in te stoppen. Het versterkt de band met dit kleine diertje en is bovendien leuk om mee bezig te zijn.

Hoe tammer je hamster, hoe beter ook de band met je huisdier. Dit is leuk voor jou, maar ook voor kinderen. Op die manier raken ze meer en meer vertrouwd met deze kleine knaagdieren.

Hoewel niet iedere hamstersoort gemakkelijk tam te maken is, loont het altijd om er tijd en energie in te stoppen.

Hoe maak je je hamster tam?

Wil jij je hamster tam maken? Dit bereik je in een drietal stappen. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Draag zorg voor een goed ingerichte hamsterkooi. Laat een hamster altijd eerst wennen aan zijn nieuwe verblijf voordat je probeert om hem tam te krijgen.

2. Benader een hamster rustig en praat zachtjes tegen hem. Dit zorgt voor vertrouwen en bovendien leert een hamster op die manier je stem kennen.

3. Oppakken is de moeilijkste stap, maar wel de leukste. Dit proces duurt wat langer, maar als je een hamster rustig laat snuffelen, slaag je ongetwijfeld in je missie! Beloon positief gedrag met een traktatie.

Kortom: met bovengenoemd stappenplan gaat het je ongetwijfeld lukken om een hamster tam te maken. Lukt het je niet? Win gerust advies in bij een dierenarts of dierenwinkel.

Tips voor een succesvolle aanpak

Wil jij je hamster op de juiste wijze tam maken? Probeer dan te allen tijde rustig te blijven. Hard praten, schreeuwen of roekeloos te werk gaan, het is funest bij het tam maken van hamsters.

Het is belangrijk dat je hamster het tempo bepaalt en straal vooral rust en vertrouwen uit. Op die manier geef jij je hamster de ruimte en is de kans ook vele malen groter dat hij er plezier aan beleeft.

Benader een hamster ook altijd van onderen en niet van bovenaf. Omdat hij van nature een prooidier is, kan hij hard bijten en dat wil je liever niet. Een goed aandachtspunt als je je kinderen leert om hun hamster tam te maken!