Egelvoer: rijk gevarieerde voeding voor egels

Egelvoer dat je koopt is speciaal afgestemd op de voedingsbehoeften van egels en daarom is het een goede keuze dit in huis te halen. Het voer is ideaal vóór en ná de winterslaap.

Verschillende soorten egelvoer

In een dierenspeciaalzaak heb je veelal de keuze uit verschillende soorten egelvoer. Beaphar en Vitakraft zijn enkele merken die egelvoeding verkopen. Egelvoer zit veelal boordevol eiwitten, insecten, meelwormen, week- en schaaldieren, noten en vruchten: precies wat egels nodig hebben om onder andere te overwinteren. Verder heb je ook de keuze uit egelpaté. Zowel huisdieregels als buitenegels weten deze lekkernij ongetwijfeld te waarderen!

Onderhoud egelverblijf

Heb je nog een egels in de tuin en wil je er graag een plekje voor vrijmaken? Ga dan aan de slag met een exclusief egelverblijf in je tuin en creëer een mooi egelhuis. Zoek hiervoor een rustige plek waar de wind geen vrij spel heeft. Gebruik droge bladeren en wat hooi om er een aangename plek van te maken. Het egelvoer gebruik je om de egel(s) wat bij te voeren.

Heb je een witbuikegel in huis? Kies voor een verblijf met meerdere verdiepingen. Een goed voorbeeld hiervan is een glazen terrarium. Egels vinden het fijn om te lopen. Een loopwiel helpt bij het maken van de nodige kilometers. Egelvoer geef je op vaste tijdstippen zodat het de witbuikegel nergens aan ontbreekt.

Overige benodigdheden

Egels hebben een lange tong en dus zijn eet- en drinkbakjes onmisbaar (geen drinkflesjes!). Geef een egel nooit melk, enkel water.

Beste plaats om egelvoer op te bergen of te geven

Geef egelvoer altijd op een vaste plek en bewaar een open zak met voer op een droge en koele plek. Witbuikegels geef je binnen eten en egels die buiten rondscharrelen geef je vanzelfsprekend buiten te eten.

Dit is een link