De beste omheining om kippen te houden

Bij het houden van kippen is goede huisvesting belangrijk. Met een betrouwbare kippenafrastering hoef je niet bang te zijn dat kippen er tussenuit piepen. Daarmee blijft een ei bij jouw ontbijt gewaarborgd.

Kippen scharrelen overdag graag rond en jij geeft ze het liefst zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Want hoe beter kippen in hun vel zitten, hoe beter de eieren smaken.

Met een diervriendelijke kippenren blijven kippen gewoon bij je in de buurt, terwijl ze wel volop kunnen scharrelen.

Wat is de beste omheining om kippen te houden en welke afrastering is het meest geschikt voor jouw kippen?

Waarom is een omheining voor kippen belangrijk?

Een afrastering of omheining biedt kippen veiligheid. Het helpt kippen om naar hartenlust rond te scharrelen op zoek naar eten.

Daarnaast weet je met een omheining ook roofdieren die uit zijn op het doden of eten van kippen. Niet alleen vossen gaan op zoek naar kippen, dit geldt ook voor roofvogels. Om die reden is het belangrijk een stevige kippenren en afrastering aan te schaffen. Hiermee verklein je de kans dat de kippen worden gedood door een van deze roofdieren.

Kortom: het is de hoogste tijd iets op te zetten waar zowel jij als je kippen profijt van hebben. Hoe doe je dat?

Hoe draag je zorg voor een goede omheining?

De hoogte van een kippen omheining is afhankelijk van een aantal factoren. Bij rustige kippen is een omheining tot 1,5 meter voldoende. Heb je grote kippen die vaak opvliegerig zijn? Zorg dan voor een omheining van 2 meter.

Kies voor een eenvoudige afrastering gemaakt van schapendraad. Plaats de afrastering goed in de grond zodat een vos geen kans heeft om te graven. Daarnaast monteer je aan de bovenkant een stuk gaas van minimaal 30 centimeter dat naar buiten wijst. Dit maakt het voor een roofdier moeilijker om een kippenverblijf binnen te komen.

Hulp nodig bij je keuze voor een kippen omheining? Laat je adviseren door een professional of ga langs bij iemand die al een afrastering voor kippen heeft en doe inspiratie op voor jouw terrein.

Tips voor het bouwen van een kippen omheining

Ga je kippen houden en investeer je graag in een goede afrastering. Wij geven je nog een aantal praktische tips om dit succesvol aan te pakken:

- Sluit het nachthok 's nachts zodat vossen en roofvogels geen kans hebben om jouw kippen te doden of op te eten.

- Plaats een kippen omheining diep in de grond. Vooral vossen graven maar al te graag om zo alsnog aan hun voedsel te komen.

- Zorg dat de omheining groot genoeg is zodat kippen niet onverwachts ontsnappen en daarmee een ideale prooi zijn voor roofdieren.

Ben je enthousiast over het houden van kippen? Neem alle informatie tot je en ga voor een sterke kippenren waar jouw kippen zich veilig voelen.