Verwen je parkiet op allerlei vlakken

Hoe geweldig is het om een liefdevolle band op te bouwen met je parkiet? Het amuseren van een parkiet is iets dat door de vogel beslist op prijs wordt gesteld. Een parkiet vindt het namelijk leuk om met je te spelen.

Het is dan ook belangrijk dat een parkiet zich op zijn gemak voelt bij jou en dit is iets waaraan je moet werken.

Het is niet de bedoeling dat je je parkiet overdadig verwend, maar het kan geen kwaad om op een leuke manier met je parkiet bezig te zijn.

Want zijn de wensen van een parkiet als het aankomt op eten, aandacht, verzorging en spelen?

Wij leggen je graag uit wat er zoal mogelijk is om je parkiet verantwoord te verwennen zónder dat hij daardoor vervelend wordt.

Waarom heeft een parkiet jouw verwennerij nodig?

De dagelijkse verzorging van een parkiet maakt dat hij zich goed voelt en dit betaalt zich altijd terug in een tevreden relatie.

Een parkiet die lekker in zijn veren vacht zit, praat graag en voelt zich veilig genoeg om in huis rond te vliegen.

Dit bereik je door de vogelkooi regelmatig te verschonen. Natuurlijk geef je ook kwalitatief parkietenvoer en iedere dag een kleine traktatie in de vorm van een snack. Zorg ook dat je iedere dag het drinkwater ververst. Last van algen in het drinkbakje? Gebruik heet water en schuur het drinkbakje mooi schoon.

Babbel gerust enkele keren per dag met je parkiet, want dit wordt altijd op prijs gesteld!

Manieren om je parkiet tevreden te stemmen

Je kunt van alles ondernemen om ervoor te zorgen dat je parkiet lekker in zijn vel zit. Dit begint bij een schone kooi en vers drinkwater. Het is dé basis voor een fijn parkietenleven.

Verder is ook praten met je parkiet belangrijk. Dit hoef je geen uren per dag te doen, een paar keer per dag een kletspraatje is al voldoende. Wordt dit door een parkiet gewaardeerd, dan zal hij zeker mee kwetteren als je visite krijgt. Hij neemt graag deel aan het gesprek.

Verveling is iets dat vaak voorkomt bij parkieten, maar dit ga je tegen door de aankoop van parkietenspeelgoed. Dit houdt ze in beweging en geeft bovendien wat vermaak. Er is allerlei houten speelgoed verkrijgbaar om parkieten mee te plezieren!

Extra tips voor een voldane parkiet

Wil je een parkiet die jou gelukkig maakt of heb je de wens dat je parkiet zich prettig voelt in jouw woonkamer? Met onze tips zorg jij voor een tevreden parkiet in huis:

- Je parkiet begrijpen, dat helpt je om te zien of je huisvogel tevreden is. Een zachte zang, betekent vaak dat een parkiet lekker in zijn vel zit.

- Praat zachtjes met je parkiet en haal hem regelmatig uit zijn kooi zodat hij de nodige vlieguren kan maken.

- Maak ruimte in het parkieten verblijf voor speelgoed, een waterbad en natuurlijk ook overheerlijke snacks.

- Trekt je parkiet zich hoofdzakelijk terug en zit hij maar stilletjes in de kooi? Dan kampt hij misschien met een gezondheidsproblemen. Bezoek de dierenarts of win advies in bij een parkietdeskundige.

Dankzij bovengenoemde tips heb jij de garantie op een tevreden, kwebbelende en zingende parkiet!