Barraband parkiet: kleurrijke vogel uit Australië

De Barraband parkiet werd voor het eerst ontdekt in 1826. Rond 1867 werden de parkieten geïntroduceerd in Europa. Man en pop zijn van elkaar te onderscheiden middels uiterlijke kenmerken. De kop van de man is overwegend geel met en rode band bij de hals, terwijl de pop groen tot groenblauw van kleur is. Verder is het geslacht te herkennen aan de veertjes op de dijen en de ogen. De vogels worden zo'n 40 tot 45 centimeter groot en wegen tussen de 133 en 157 gram.

barraband parkiet

Barraband parkiet voeding

De voeding van deze parkiet soort bestaat uit zadenmengsels voor grote parkieten. Verder eet hij graag kiemzaad, fruit en eivoer. Vul dit aan met grit en kiezel. Ook vindt deze vogel het prettig om te knagen aan een fruitboomtak.

Verzorging van Barraband parkieten

De parkieten zijn gemakkelijk te houden in een volière, maar zorg wel dat er voldoende ruimte is om te vliegen. Bouw daarom een volière van minstens 4 x 3 x 2 meter. Maak de leefruimte van de vogels iedere week schoon en zorg elke dag voor schoon drinkwater. Op die manier blijven de vogels in goede gezondheid en heb je er gedurende lange tijd plezier van.

Speelgoed

Zorg dat de vogels altijd genoeg te doen hebben zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Leg er bijvoorbeeld regelmatig wat takken in of bekijk het vogelspeelgoed in onze webshop.

Barraband parkieten en mensen

Deze Barraband parkiet soorten zien er prachtig uit en maken van je volière een kleurrijk geheel. Ook kinderen weten de vogels zeker te waarderen, maar het is belangrijk ze goed voor te lichten hoe met de vogels om te gaan.

Wees voorzichtig met andere soortgenoten, want vooral tijdens het broedseizoen zijn de vogels agressief. Laat ze tijdens die periode zoveel mogelijk met rust.

Ga voor een Barraband parkieten-volière en geniet elke dag van deze kleurrijke en vrolijke vogels.