Verwen je poes met de delicatessen van Felix

purina-felix-logo

Kattenvoeding in alle soorten en maten

Elke kat heeft zijn eigen persoonlijkheid en zijn eigen behoeften. Om die reden is Felix kattenvoer verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. In het assortiment vind je droge voeding en natte voeding, maar bijvoorbeeld ook soep, lekkere tussendoortjes en kattenmelk. Voor iedere kat wat wils dus! Het assortiment is afgestemd op de leeftijdscategorie van jouw kat. Kleine, ondeugende kittens tot 1 jaar kunnen terecht bij Felix Kitten en Felix Junior. De Adult lijn is afgestemd op volwassenen katten van 1 tot 7 jaar. Het Senior kattenvoer is tenslotte bedoeld voor katten vanaf 7 jaar met hier en daar een grijze haar. Felix kattenvoer is geschikt voor alle rassen en zowel voor binnen- als voor buitenkatten.

 

Het Felix katten voedingsadvies

In het assortiment vind je zowel droog als nat voer. Deze typen voer hebben beiden hun eigen voordelen: droog voer is goed voor het gebit van de kat en voorkomt tandsteen, terwijl nat voer goed is voor de hydratatie. Als je alleen droge voeding geeft, wordt voor een gemiddelde volwassen kat van 4 kg een hoeveelheid van 70 gram per dag geadviseerd. Als je alleen natte voeding geeft, is het voedingsadvies 3 tot 4 portiezakjes per dag, verdeeld over minstens 2 maaltijden. Het is echter ook mogelijk om droog en nat voer te combineren. In dat geval geldt een advies van 50 gram droogvoer en 1 maaltijdzakje van 100 gram natvoer per dag.

 

De verschillende typen natvoer op een rijtje

In het assortiment vind je verschillende soorten nat voer. Zo kun je kiezen tussen natvoer met vis, vlees of groente. Je kunt echter ook kiezen voor een mix selectie. Een gevarieerd dieet is namelijk niet alleen belangrijk voor mensen, maar ook voor katten!

De natte voeding wordt verpakt in handige maaltijdzakjes (de Felix Pouch).

 

De ingrediënten

Hoeveel en welke eiwitten, vitaminen en mineralen een kat nodig heeft, is grotendeels afhankelijk van de leeftijd van de kat. Om die reden vind je in het assortiment van Felix kattenvoeding voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo bevat de Felix Kitten voeding veel fosfor, zink en ijzer voor de vorming van sterke tanden en botten. De Felix Senior voeding bevat daarentegen vitamine E om de weerstand te versterken, en minder calorieën om overgewicht te voorkomen.