Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

De Deerhound - een lieve engel in wolvenkleding

15.05.2023 - Leestijd: 3 minuten

Großer Deerhound Hund steht am Strand

De gigantische Schotse Deerhound vertoont een geweldig karakter en vindt het heerlijk om deel uit te maken van de mensenroedel. Zijn vriendelijkheid en liefde voor kinderen maken van deze eens zo onverschrokken jachthond van de Hooglanden een gehoorzaam en geduldig familielid tijdens lange wandelingen in alle weersomstandigheden.

Loading...

De Deerhound - machtige hertenjager met een hart van goud

De Schotse Wolfshond is iets kleiner dan zijn Ierse verwant en heeft ook een indrukwekkend postuur. Dit zeer gewaardeerde ras werd al in de vroege middeleeuwen geprezen. Zijn roots worden zelfs vermoed bij de Keltische windhonden. Bijna uitgestorven in de 19e eeuw, beleeft de Deerhound nu een renaissance als een gemakkelijk te verzorgen gezinshond.

Aard en karakter: lief en kalm op zijn vier poten

Zo trots en aristocratisch als zijn uiterlijk is, zo warm is zijn karakter. Moeilijk te geloven dat deze indrukwekkende kindvriendelijke hond onverschrokken en in een adembenemend tempo jaagde op herten, elanden en wolven. De Schotse Wolfshond lijkt de rust in zichzelf te vinden en laat zich niet storen door het keffen van schoothondjes. Zelfs op de puppyschool inspireert deze niet zo kleine viervoeter door zijn sociale vaardigheden. Maak veel ontmoetingen met andere dieren voor hem mogelijk. Hij (of zij) vindt dat geweldig en als je hem op tijd laat wennen, komt hij ook graag in contact met katten en paarden.

Het opvoeden en houden van de Deerhound

In de opvoeding zullen er geen onaangename verrassingen zijn. De grijze Schot weet zelf bijna al hoe hij zich moet gedragen. Een reus heeft een tijdje nodig om te groeien en dat kan bij deze Schot tot wel drie jaar duren. Gedurende deze tijd zal hoogwaardige voeding in soms grotere hoeveelheden voor gezonde botten en een even stabiel cardiovasculair systeem zorgen. Elke goed bedoelde overmatige atletische training heeft een negatieve invloed op de gezondheid van een groeiende Deerhound. Je fokker kan je hier het beste advies geven. Als de Deerhound eenmaal volgroeid is, is hij tevreden met verrassend kleine hoeveelheden voedsel. Zorg er altijd voor dat het gewicht niet te groot is. Veel beweging vormt de basis voor een tevreden en evenwichtige Deerhound, die onder andere een ideale gezelschapshond bij het wandelen is.

Verzorging van de Deerhound

Het is moeilijk te geloven, maar ook hier doet de grijze kerel uit het noorden het goed. De ruige vacht, die perfect is aangepast aan slecht weer, groeit niet te dicht en is met een wekelijkse borstelbeurt goed te temmen.

Zijn gezondheid blijkt net zo robuust te zijn als zijn aard. Er zijn geen rastypische genetische ziekten gevonden. Toch is het waardevol om te kiezen voor een ervaren fokker die gezondheid belangrijker vindt dan toegevoegde grootte.

Bij ons vind je de beste producten voor je Deerhound!

Naar de hondenproducten

Profiel Deerhound

Ras
Deerhound
Oorsprong
Schotland
Classificatie
Windhonden
Grootte
Minimale afmetingen voor teven 71 centimeter, reuen 76 centimeter
Gewicht
Teven ongeveer 37 kilogram, reuen ongeveer 46 kilogram
Anatomie
Greyhoundachtig, maar groter en sterkere botstructuur
Ogen
donkere, bruine, ronde, zwarte ooglidranden
Oren
hoog aangezette geknikte oortjes met zachte en glanzende vacht
Vacht en kleur
kort en dicht, nauwsluitend, ruw, ruig; donkerblauwgrijs, verschillende grijstinten, gestreept, geel, rood-zandkleurig of bruinrood met zwarte oren en masker, staart en poten; soms witte borst, tenen en staartpunt
Kenmerken
Geboortegewicht ongeveer 400 gram; reuen hebben drie jaar nodig voor de groei, teven twee jaar
Karakter
kalm, evenwichtig en geduldig, dol op kinderen, gehoorzaam, houdt van rennen, gemakkelijk op te voeden, blaft nauwelijks
Gezondheid
Zoals bij alle grote honden is er een risico op maagtorsie, geen aanleg voor genetische ziekten

Vind de juiste producten voor je Deerhound

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren