Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

De 10 mooiste hondenstranden in Duitsland en Europa

15.05.2023 - Leestijd: 7 minuten

Mädchen läuft mit Hund am Strand

Zwemmen, graven en de zeebries rond de snuit laten waaien: De meeste honden houden van een strandvakantie. Ontdek hier alles over hondenstranden, wat je in je strandtas moet hebben en welke stranden in onze Maxi Zoo Top 10 zijn beland.

Loading...

Hondenstranden zijn aangelegd om hygiënische en natuurbeschermingsredenen, maar ook uit respect voor toeristen zonder hond. De beperkingen gelden meestal enkel tijdens de zomermaanden van mei tot september. Tijdens deze periode ga je best naar de voor honden gemarkeerde stranddelen. Hier kan je trouwe viervoeter zich naar hartenlust uitleven. Op sommige plaatsen geldt zelfs de aanlijnplicht niet.

Volg de juiste bewegwijzering en informeer jezelf van tevoren. Vraag het in geval van twijfel aan de strandwachter of het toeristisch informatiebureau. Honden zijn vaak niet toegelaten buiten de hondenstranden tijdens het seizoen. Daarnaast kunnen de beperkingen ook van toepassing zijn op zwemmeren.

Waar zijn er hondenstranden?

De Noordzee beschikt over talrijke hondenstranden. Hondenstranden zijn ook sterk vertegenwoordigd in de andere Europese landen. Hoewel de regels bijna overal hetzelfde zijn, ga je best ter plaatse na wat toegelaten is. Een hondenstrand bezoeken heeft zo z’n voordelen: Je viervoeter kan met soortgenoten spelen, je bent onder gelijkgezinden en sommige hondenstranden zijn zeer goed uitgerust – met hondendouches, drinkkommetjes of poepzakjesdispensers.

Welke regels moet je volgen op het hondenstrand?

Bedachtzaamheid is het allerbelangrijkste: Dit betekent ook het opruimen van de rommel van je hond. Landschappen dicht bij het strand zijn vaak beschermd: Als je je hond ondanks de aanlijnplicht los laat lopen door duinen en aangrenzende weide- of wadgebieden, riskeer je niet alleen een fikse boete, maar breng je ook wilde dieren en vogels in gevaar.

Houd ook rekening met andere strandbezoekers. Laat je viervoeter geen handdoeken van anderen nat maken of de koelbox van de buren plunderen. Houd je knuffelbeer steeds in het oog. Er gebeurt van alles op het strand: Honden spelen, ballen vliegen kriskras door elkaar en kleine kinderen rennen gillend de golven in. Onaangename incidenten kunnen zich snel voordoen. Gedraag je als een verantwoordelijke badmeester.

Tover een dagje aan het strand om in ontspanning

Met een goed gevulde strandtas ben je op alles voorbereid en kan je echt ontspannen. Zo zorg je voor het welzijn van het dier – een waterfles voor onderweg, of waterspeeltjes, zijn dus zinvol.

Pak je zwemtas maar in!

 •  Drinkwater en -kommetje
 • Leiband/Lijn
 • Tuigje/halsband
 • Handdoeken
 • Zwemvest
 • Poepzakjes
 • Zonnescherm/parasol
 • Drijvend hondenspeelgoed
 • Beloningen
 • Noodgevallenkit
 • Zonnecrème voor kortharige honden bijv. Oren-, neusspiegel
Icoontje Hondje Spelen

 

Ontdek hier ons drijvend hondenspeelgoed!

 

 

 

Naar de webshop

Let op: Gebruik altijd zonnebescherming! Viervoeters met een dikke vacht hebben snel last van direct zonlicht. Je hond heeft altijd een schaduwrijk plekje en voldoende drinkwater nodig.

Hondenstranden in België

Hondenstrand Schillig:

Naast het stralende, brede zandstrand van Schillig kunnen twee- en viervoeters hier volop genieten van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Gezien de onmiddellijke nabijheid van het wad, moeten honden aangelijnd zijn.

Hund rennt an Strand entlang Schillig

Hondenstrand Föhr:

De “Friese Caraïben” – zoals Föhr wordt genoemd vanwege zijn lichte zandstranden – heeft zes hondenstranden. Eén van de mooiste bevindt zich in Utersum. Je hond kan daar zonder leiband van het strand genieten. Op het 1,5 kilometer lange duinpad naar het strand moet je hond omwille van natuurbehoud aan de lijn blijven.

Hondenstrand Sylt:

Dit populaire vakantie-eiland biedt wel 15 hondenstranden! Je hond mag het strand onaangelijnd verkennen in de bewegwijzerde gebieden van Wenningstedt, Westerland, Rantum en Hörnum. Noord-Westerland is uitzonderlijk mooi: Het ondiepe water is heerlijk om in rond te spetteren en er zijn poepzakjesdispensers en een drinkwaterstation aanwezig. Trouwens: Vanaf 1 november tot 15 maart zijn alle stranden in Sylt leibandvrij!

Hund spaziert am Strand

Hondenstranden in België

Hondenstrand Fehmarn:

Er zijn drie hondenstranden op het zonnige eiland Fehmarn. Zeker aan te bevelen: Het hondenstrand van Meeschendorf, dat uitnodigt met zacht zand en toegang tot ondiep water. Er is ook parkeergelegenheid en verhuur van strandstoelen met kiosk mogelijk. Het enige nadeel: Er geldt aanlijnplicht over heel Fehmarn.

Hund mit Alge im Maul an der Ostsee

Hondenstrand Grömitz:

Het 1,7 km lange hondenstrand in de baai van Lübeck is erg populair bij twee- en viervoeters. Hier kunnen honden plezier maken zonder leiband. Strandstoelverhuur, hondvriendelijke cafés, waterstations en poepzakjesdispensers maken dit hondenstrand perfect.

De hondenstranden aan de Nord- en Ostsee op één kaart

Onze Maxi Zoo top 10

1. Duitsland: Het eiland Rügen

Het grootste eiland van Duitsland beschikt over talrijke brede zandstranden. De mooiste hondenstranden bevinden zich in Juliusruh, Göhren en Binz. Hier geldt de aanlijnplicht niet. De beste reistijden zijn van april tot oktober. Rügen daarentegen is het hele jaar door een mooie bestemming.

2. Duitsland: Neßmersiel aan de Nordsee

Op het zandstrand (met veel groen) van Neßmersiel is aanlijnen omwille van natuurbehoud verplicht, maar er is een fun-agility-park naast het strand en een vrijloopzone op het wad. Niets ontbreekt er: douches, poepzakstations en strandstoelen.

3. Holland: End Beach in Noordwijk

Op End Beach in Nederland is je hond zonder enige beperking welkom. In het strandpaviljoen zijn er zelfs voerkommetjes en speelballen voor de dieren voorzien. Bovendien is er in Noordwijk een extra wandelroute voor honden. De beste reistijd is tussen juni en augustus.

Strand Nordwijk in der Ferne Menschen

4. Denemarken: Het eiland Rømø

Rømø staat voor eindeloze duinen, strandweiden en zandstrand. Door de natuurlijke zandverstuiving wordt het strand zelfs elk jaar breder. Honden kunnen zich hier van oktober tot eind maart uitleven zonder leiband.

Düne auf Romo

5. Verenigd Koninkrijk: Cornwall

Het Bedruthan Steps Beach hoort zonder twijfel in de top 10: Het hele stranddeel is bezaaid met spitse rotsen. Bij vloed worden deze omzoomd door turquoise golven. Aanlijnplicht is er niet, maar de hond moet wel een leiband dragen. De viervoeters kunnen het hele jaar door van het strand genieten. De ideale periode voor een verblijf is tussen april en oktober.

Hund am Strand von Cornwall

6. Schotland: Harris and Lewis Island

In Schotland kunnen honden bijna overal onbeperkt van het strand genieten. Brede, heldere zandstranden en kristalhelder water maken Harris and Lewis Island tot een populaire bestemming. De beste periode voor een vakantieverblijf op de Buiten-Hebriden is van het late voorjaar tot de herfst.

Strand Schottland South Harris

7. Frankrijk: Narbonne Plage

Narbonne Plage, waar hondendromen werkelijkheid worden. Op het brede, fijne zandstrand mogen de viervoeters vrij rondlopen. Tijdens het hoogseizoen is dat bijna overal in Zuid-Frankrijk verboden. De beste periode voor een verblijf is tussen april en oktober.

Strand Frankreich La Franqui beach

8. Spanje: Agua Amarga

Het hondenstrand Agua Amarga kan je terugvinden tussen Alicante en Urbanova. Het strand beschikt over ligplaatsen voor tweevoeters en aanlijnplaatsen en zonneschermen voor viervoeters. Een aanlijnplicht geldt hier niet. Je kan er van mei tot oktober genieten van aangename temperaturen.

Hund im Sand am Strand in Spanien

9. Kroatië: Monty’s Dog Beach & Bar

Aan de Adriatische Kust van Kroatië in de Kvarnerbaai bevindt zich een exclusief hondenstrand. Bij Monty’s Dog Beach & Bar kan je compagnon genieten van hondenbier, kruidenthee, snacks en traktaties. Ook de baasjes kunnen er van heel wat lekkernijen genieten. Juli en augustus kunnen erg heet zijn – de vroege of late zomer is beter voor een hondenvakantie.

Deutscher Schäferhund liegt im Wasser

10. Italië: Doggy Beach in Lignano Sabbiadoro

Hier kan je zonneschermen, ligstoelen en hondenbedjes huren. Er is zelfs een dierenarts ter plaatse en een hondentrainer die een amusementsprogramma voor mens en dier organiseert. Een agility-veld maakt ook deel uit van de hondenattracties. De beste reistijd is van mei tot september. In juli en augustus is het er te warm voor dieren.

Onze Maxi Zoo top 10 hondenstranden op een kaart.

Onze geheime tip: Fido Beach in Manerba del Garda, hondenstrand aan het Gardameer. Naast hondenkommetjes, schaduwplaatsen en een hondenoefenterrein wachten jou en je viervoeter verschillende activiteiten, zoals cursussen over correct gedrag op het strand en zwemcursussen voor honden

Heb je een lievelingshondenstrand?

Deel je mooiste hondenstrand met ons op Instagram en stuur ons je beste vakantiefoto’s!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren