Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Heerlijke verkoeling: ijs voor honden

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Ein Cocker Spaniel läuft über eine Wiese.

Als het kwik in de thermometer boven de 30 graden stijgt, verlangt vrijwel iedereen naar verkoeling. De hond ook, natuurlijk! Als wij genieten van een portie ijs, moet onze trouwe viervoeter met grote ogen toekijken, want ijs met dat suiker- en vetgehalte is niet geschikt voor honden. Als je je puppy toch af en toe met iets lekkers wilt trakteren en hem bij hoge zomertemperaturen een beetje wilt verwennen, kun je hondenijs proberen! Je hebt het in een mum van tijd zelf gemaakt en biedt een heerlijke verkoeling.

Loading...

Kleine porties ijs zijn toegestaan

Een ding vooraf: voer hondenijs maar heel, heel spaarzaam en sporadisch. Honden mogen niets ijskouds eten, anders zijn maagproblemen onvermijdelijk. Daarom: geef altijd maar één mini-portie, voor bijzonder gevoelige viervoeters in “ontdooide” vorm, en alleen af en toe. Aangename bijwerking: dan blijft het een heel bijzondere traktatie! Voor het hondenijs kun je het beste een ijsblokjesvorm gebruiken, waarmee je hele kleine blokjes kunt maken. Van tijd tot tijd kun je je hond dan een blokje geven, zolang hij het de eerste keer maar verdragen heeft en geen diarree of buikpijn kreeg.

Zo werkt dat: Zelfgemaakt hondenijs

Wat moet er in de vormpjes? Natuurlijk geen melk en room, zoals bij ons ijs, want daar kunnen maar heel weinig honden tegen. Maar je kunt bijvoorbeeld op elk moment een beetje natuurlijke yoghurt, gezoet met een lepeltje honing, invriezen. Of wat kippenbouillon! Je puppy zal het zalig vinden om eraan te likken. Ook superlekker: doe kleine traktaties in de vorm en vul aan met water. De hond likt vervolgens het ijs weg om bij de lekkere hapjes te komen. Als je hond een fruitliefhebber is, kun je ook een stukje appel of banaan of een aardbei invriezen. Dat zorgt voor afkoeling en is ook nog eens een geweldige bezigheid! Natuurlijk mag je geen druiven of rozijnen gebruiken, deze zijn schadelijk voor de hond.

Zet het speeltje in de vriezer

Voor puppy’s die alles willen doen voor hun favoriete speeltje, kun je bijvoorbeeld een schuimrubberen bal “bedekken” met een dun laagje ijs. Doe het samen met wat water in een kom en vries het in. Het speeltje moet natuurlijk groot genoeg zijn, zodat het niet per ongeluk in de maag van de hond verdwijnt wanneer het wordt gelikt. Je zult zien: je kleintje gaat enthousiast op zoek naar een schaduwrijk plekje, geniet van zijn lekkernij – en koelt tegelijkertijd heerlijk af. Eet smakelijk – en veel plezier ermee!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren