Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Zelf hondenvoer koken - eenvoudige recepten voor heerlijke maaltijden

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Ein Napf voll Rohkost-Hundefutter.

Soms mag het net iets meer zijn om onze trouwe metgezellen te verwennen met culinaire hoogstandjes. Dat gaat bijzonder gemakkelijk met simpele recepten die je in een mum van tijd thuis kunt klaarmaken. Kook- en bakideeën voor zelfgemaakte hondensnacks en belangrijke informatie over het bereiden van hondenmaaltijden vind je hieronder.

Loading...

Hondenvoer zelf koken: Aankoop van ingrediënten en informatie over bereiding

Hou er bij het samenstellen van de gerechten rekening mee dat huisdieren niet alle voedingsmiddelen kunnen verdragen – sommige kunnen zelfs giftig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld verschillende kruiden en zout, maar ook knoflook en uien. Honden en katten kunnen deze niet verdragen en ze horen niet thuis in hun eetkom. Als je volledige maaltijden voor je hond wilt bereiden, moet het hondenvoer afhankelijk van de samenstelling worden aangevuld met mineralen en vitamines. Anders kunnen er deficiëntieverschijnselen optreden. Het is raadzaam om de maaltijden die je zelf hebt bereid voor je lieveling aan te vullen met de juiste supplementen. Je dierenarts geeft je informatie over de benodigde dosering.

Koken in geval van ziekte en dieet

Soms is het ook om gezondheidsredenen nodig dat je zelf voor je hond kookt. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Sommige honden kunnen bijvoorbeeld bepaalde soorten voedsel niet verdragen of hebben een voedselallergie. Als je zelf voor je hond kookt, heb je altijd de volledige controle over de herkomst van de ingrediënten. Om erachter te komen voor welke voeding de hond allergisch is, schrijft je dierenarts meestal het “uitsluitingsdieet” voor. Volgens een vast patroon worden bepaalde voedingsmiddelen geleidelijk aan weggelaten. Koken voor honden is hiervoor ideaal – onder begeleiding van de dierenarts. In het geval van stofwisselingsstoornissen zoals nierziekte of diabetes, moet bepaalde voeding worden vermeden. De dierenarts helpt je hierbij en begeleidt jou en je hond op weg naar een individueel dieet. Honden krijgen bijvoorbeeld een dieet voorgeschreven als ze maagdarmklachten hebben zoals diarree.

Heerlijke receptideeën voor jou en je huisdier

Heerlijke wortelkoekjes

Gebakken tonijn met een spiegeleitje

Gehaktballetjes met zoete aardappelen

Stoofpot met rund- en lamsvlees

Appelfeestkoekjes

Kip met gierst en ei

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren