Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
-10% voor nieuwe klanten
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
Meer dan 10.000 artikelen
  • Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Winkelmandje

KONG - een KONG is een plastic kegel gevuld met lekkers

15.05.2023 - Leestijd: 2 minuten

Ein Hund liegt auf einem Teppich im Wohnzimmer.

Een KONG is een ronde rubberen kegel die je met iets lekkers kunt vullen. Met welk doel? Omdat de hond veel plezier beleeft aan het eruit peuzelen van het voer, en de viervoeter lange tijd zinvol bezig is. KONGS zijn geweldig tegen verveling. We zullen je vertellen wat je in het speeltje kunt doen.

Loading...

KONG in plaats van een eetkom

Wat de hond anders in de kom krijgt, kan in principe in de KONG: dus droog- of natvoer, waarbij natvoer zorgt voor een langere bezigheid omdat de hond veel tijd nodig heeft om het voer eruit te likken. De maaltijd kan dus gewoon vanuit de KONG worden geserveerd in plaats van in de eetkom.

Heerlijke varianten voor de KONG

Maar er zijn nog meer heerlijke varianten. Heb je weinig tijd om de KONG met heerlijks te vullen? Dan zijn er speciale traktaties die je in de KONG kunt stoppen en die de hond dan eruit kan “peuzelen”. Een kant-en-klare pasta is ook erg leuk.

Zelfgemaakte vullingen

Je kunt de vullingen ook zelf bereiden. Je kunt bijvoorbeeld met gekookte pasta of rijst vullen. Of kwark of verse kaas, wat de meeste honden ontzettend lekker vinden. Je kunt het geheel ook mengen met droogvoer of lekkernijen. Je kunt gekookte kip aan de pasta toevoegen. Of je stopt een stukje runderhuid, kippenhals, kippenmaag of iets dergelijks in de KONG, laat je trouwe viervoeter proberen de lekkere hap eruit te krijgen.
Laat je fantasie de vrije loop – wat de hond lekker vindt en wat bij hem past, mag. Traktaties die hem een tijdje bezig hielden, zijn geweldig.

Zet de KONG af en toe in de vriezer

Om de moeilijkheidsgraad te vergroten, kun je trouwens ook de KONG met inhoud invriezen. Bevroren yoghurt is bijvoorbeeld een echte delicatesse voor de meeste honden, heerlijk gemengd met voerkruimels. Hier is de hond langer mee bezig – en vooral in de zomer biedt de inhoud een heerlijke verkoeling. Trouwens, veel KONG-fans gebruiken het speeltje wanneer de hond alleen moet blijven om de wachttijd te verzachten. Zo heeft hij het druk, en onder normale omstandigheden kan zo’n KONG niet kapot gaan, zelfs niet als er geen mensen zijn.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren