Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen
-10% voor nieuwe klanten Bespaar 5% met Friends
Gratis verzending vanaf € 49
Gratis retour binnen 30 dagen

Zo wordt het een perfecte kattenverjaardag!

15.05.2023 - Leestijd: 5 minuten

Der perfekte Geburtstag für deine Katze

Onze huiskamertijgers verrijken ons leven met hun beheerste aanhaligheid. Ze spinnen zich een weg direct in ons hart. Voldoende reden om ze op hun verjaardag extra te verwennen. Maar wat wil een kat nou eigenlijk hebben voor zijn verjaardag?

Loading...

Aandacht – een goed begin van de kattenverjaardag

De meeste katten houden niet van opwinding en hectiek. Een surprise party met veel gasten die op hun gemakje door zijn territorium wandelen, vreemde geuren meebrengen en misschien zelfs jammeren is echt niet voor iedereen. Onze fluweelpootjes genieten veel meer van heerlijk lang geaaid worden. En afhankelijk van de persoonlijke voorliefde, kan een verwenprogramma met een luxe vachtverzorging in de smaak vallen. Misschien kun je de jarige job ook al wakker maken met zijn eerste cadeautje? Wat denk je bijvoorbeeld van een knuffelkussen met kattenmunt? Daar kan je kleine prins of prinses dan heerlijk aan snuffelen tijdens de spa-behandeling. Overigens, veel katten reageren ook heel positief op ontspanningsmuziek.

Heb jij een kleine kroelkat of toch meer een speelse huiskamertijger? Dan kun je natuurlijk altijd samen met je poezenbeest een leuk spelletje spelen. Als bijzondere verrassing kun je het ontbijt ook in een geïmproviseerde katten-piñata serveren. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een papieren zakje, wat droogvoer en een koordje. Doe het voer in het papieren zakje en hang de piñata zo hoog op, dat je kat zijn pootjes moet uitstrekken. Laat ze hier alleen onder toezicht mee spelen, zodat ze niet verstrikt raken in het koordje of zich verwonden. Zo is het ontbijt dubbel zo leuk! En misschien als hoogtepunt van de feestdag een kleine snack of een lekker kattendrankje om ‘te proosten’.

Liefde gaat door de maag: een verjaardagstaart voor katten

Katten staan bekent als individualisten, maar over één ding zijn ze het allemaal eens: als er speciale lekkernijen te halen zijn, zijn de meest katten van de partij. Of je nu een grote verjaardagstaart bakt of kleine kattencupcakes, je kat zal het weten te waarderen. Let wel op de ingrediënten als je je koksmuts opzet voor je salontijger. Lactose – melksuiker, komt in de meeste melkproducten voor, maar volwassen katten kunnen hier niet tegen. Het enzym lactase moet dit eruit halen zodat het verteerd kan worden. Nadat kittens gespeend worden van de moedermelk, kunnen de meeste katten dit enzym niet meer aanmaken in de dunne darm. Het resultaat: darmproblemen en diarree. Gebruik dus altijd lactosevrije varianten als je recept melkproducten bevat.

Ook grote hoeveelheden koolhydraten kunnen katten moeilijk verteren. Het verwarmen van koolhydraten helpt wel om de vertering beter te maken, maar het beste is het als je gaat voor een bouwstof die katten heel goed verdragen, namelijk proteïne. Op die manier is de verjaardagstaart niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en goed verteerbaar.

Maar ook hier geldt: Meer dan twee muffins per dag moet je niet voeren aan je lieveling, zelfs niet op zijn verjaardag!

De beste verjaardagscadeaus voor katten

De meeste katten verheugen zich op nieuw, spannend speelgoed. Tijdens het spel leven katten hun jachtinstinct uit. Dat geldt met name voor pure huiskatten. Als je het goed bekijkt, gaat het vanuit het zicht van de huiskamertijger niet om speelgoed, maar om een vervanging voor de buit. Vandaar dat samen spelen ook zo belangrijk is, zo trainen we onze huisroofdieren in hun natuurlijk gedrag. En een nieuwe ‘buit’ is natuurlijk altijd spannender dan een oude vertrouwde.

Het juiste speelgoed vind je als je goed nadenkt over wat voor speeltype jouw kat is. Observeert hij zijn speelgoed goed en slaat dan toe vanuit een schuilplaats? Dan is een speelmuisje, een balletje of zelfs een laserpointer die op en neer gaat een geweldig cadeau. Heb jij meer het professor-type, dan is een ingewikkeld intelligentiespel waarbij opdrachten moeten worden opgelost precies het goede voor hem. En onze klimmers zetten daarna hun klauwen graag in een krabpaal.

Misschien kun je de krabpaal ook uitbreiden of interessanter maken? Veel katten zijn ook weg van nieuw krabkarton of ander krabspeelgoed waarin ze naar hartenlust hun nagels kunnen zetten. Bij de dierenspeciaalzaak zijn er ook elementen voor een klimwand, deze kan in en moderne woonruimte heel harmonisch worden ingevoegd en zorgt voor afwisseling en klimplezier. Heb je een balkon waarop je kat ook kan komen? Dan slaat zijn hartje misschien sneller voor een nieuwe uitzichtspost of misschien over verrukkelijk ruikende potplanten zoals valeriaan of kattenmunt. En dan is er natuurlijk nog een heel eenvoudig cadeau waar alle katten blij van worden: een doos. Deze kan dienen als verstopplaats, knuffelplaats, uitzichtsplatform en krabkarton in één. Als je er knisperend papier in doet, dan komt je kat vast en zeker in een feeststemming.

Katzengeburtstag feiern

Een cool feestje in kleine kring

Jij kent je fluweelpootje het beste. Hoe reageert hij op mensen in zijn territorium of op ongewone situaties? Voor veel katten zijn de beste gasten geen gasten. Je maakt ze niet gelukkig met een groot feest. Als dat ook voor jouw kat geldt, dan is een feestje in kleine kring met mensen die hij aardig vindt en kent, en die ook nog eens veel aandacht aan hem besteden, het beste. Heb je een party-animal die blij is met iedere bezoeker en altijd graag in het middelpunt van de belangstelling staat, dan kun je natuurlijk ook gasten uitnodigen. Maar of het nu een feestje met of zonder gasten is, jouw salontijger moet het middelpunt zijn. Misschien verras je hem met een grappige actie, zoals een parcours dwars door de tuin met een tunnel, kartonnen verstopplaats en een balanceertraject over een bankje. Of je zet een kleine schattenjacht op met verstopte snoepjes. Veel katten vinden zeepbellen ook heel spannend en trekken grappige gezichten als ze proberen de bellen kapot te slaan. Een uitstekende gelegenheid voor een verjaardagsfoto om de prachtige dag vast te leggen! Heb jij geweldige kiekjes van je kattenverjaardagsfeestje? Of nog meer ideeën hoe je je huiskamertijger op die dag in de watten kunt leggen? Deel die dan met ons!

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren