Zwitserse witte herder: op slag verliefd

Geschiedenis

De Zwitserse witte herder is afkomstig uit Zwitserland en is een variant van de Duitse herder. De krachtige en gespierde hond is een echt gezelschapsdier en bestaat nog niet zo lang. Sinds 1991 is het ras pas officieel erkend. Dit hondenras vindt het heerlijk om te spelen en te leren en gaat graag met jou op stap.

Uiterlijke kenmerken

De Zwitserse witte herder grootte is bij een reu 58 tot 66 centimeter en bij een teef 53 tot 61 centimeter. Het Zwitserse witte herder gewicht ligt bij een reu tussen de 30 en 40 kilo en bij een teef tussen de 25 en 35 kilo.

De herdershond is wit van kleur, goed gespierd en valt op door zijn grote driehoekige oren.

Verder heeft het ras twee vacht varianten, namelijk langstokhaar en stokhaar. Tweemaal per jaar gaat het dier in de rui.

Zwitserse witte herder

Zwitserse witte herder karakter

Ben je op zoek naar een Zwitserse witte herder pup? Let erop dat hij in het eerste jaar niet teveel beweegt. Verder is het een uiterst sociale hond, maar in eerste instantie kijkt hij wel een beetje de kat uit de boom. Hij is bereidwillig om te luisteren, kan goed alleen zijn en vindt het heerlijk om met zijn baasje bezig te zijn.

Net zoals bij elke andere hond zijn consequente regels noodzakelijk voor een goede socialisatie en opvoeding.

Mens en dier

De witte Zwitserse herdershond kan goed overweg met kinderen en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Hij is wat gereserveerd tegenover andere mensen en dieren, maar zal nooit agressief worden of plotseling uitvallen vanuit een angstig karakter.

Gezondheid en voeding

Beleef optimaal plezier aan je trouwe viervoeter door regelmatig met hem op pad te gaan. Hij vindt het leuk om naast de fiets te lopen en dit is voor zijn beweging altijd goed. Geef hem kwalitatief voer dat is afgestemd op zijn leeftijd en grootte. Dit is voor het goed functioneren van zijn organen en vitaliteit van groot belang.

Hygiëne

De hond heeft slechts weinig verzorging nodig. Wel doe je er goed aan om de hond regelmatig te borstelen. Vooral tijdens de rui is dit aan te raden. Houd de kwaliteit van het gebit in de gaten door regelmatig een bezoek aan de dierenarts te brengen.