Egyptische Mau: de kat met de best ontwikkelde reflexen

Geschiedenis

Het ras wordt voornamelijk gefokt in de Verenigde Staten en dit gebeurde vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij is oorspronkelijk meegenomen als huiskat uit Egypte en het Nabije Oosten. In het Oude Egypte werd de kat volop aanbeden door de bevolking. Het is dan ook een atletische kat die graag springt, klimt en beweegt. Hij overziet graag de omgeving door op een hoge plek te gaan zitten.

Uiterlijke kenmerken

De Egyptische Mau grootte is middelgroot en zijn levensverwachting is 13 tot 16 jaar. Het Egyptische Mau gewicht ligt tussen de 3 en 5 kilo.

De ogen van de Egyptische Mau-kat zijn groen van kleur. De vacht is kort, zijdezacht en gevlekt. Hij is er in de kleuren zilver, brons en smoke. Hierbij is het patroon gevlekt of smoke.

De Egyptische Mau kat is lang, gespierd en atletisch en heeft bovendien een wigvormige kop met amandelachtige ogen. De oren van deze kattensoort zijn afgerond.

Egyptische Mau karakter

Het Egyptische Mau karakter is speels, actief en intelligent. Bovendien is het een sociale kat die graag tijd doorbrengt met zijn baasje. Hij vindt het niet leuk om langere tijd alleen te zijn. Het is een nieuwsgierig beestje, maar soms een tikkeltje afwachten naar vreemden. Verder is hij geschikt voor het leven binnens- en buitenshuis.

Mens en dier

Een Mau Egyptische kat is perfect geschikt om op te groeien in een gezin met kinderen. Hij is kindvriendelijk en kan goed overweg met mensen en dieren. Ook de omgang met honden is prima aan hem besteed. Dit maakt het voor jou wellicht aantrekkelijk om een nestje met Egyptische Mau kittens te bekijken.

Gezondheid en voeding

De Egyptische Mau kat stemt zijn voedingspatroon op de mate waarin hij beweegt. Uiteraard is het aan jou als baasje om hem kwalitatief voer te geven. Dit komt zijn spijsvertering ten goede en is goed voor de vitale organen. De kans op obesitas is dankzij zijn beweeglijkheid vrij klein.

Hygiëne

Deze kattensoort heeft weinig vachtverzorging nodig, want hij behoort tot de kattenrassen met kort haar. Haal eenvoudig een borstel over zijn vacht terwijl hij aan het spelen is. Besteed verder tijd en aandacht aan een gezond gebit en bezoek eventueel een dierenarts voor periodieke gebitscontrole.