Somali: speelse en actieve kat met volle vacht

Geschiedenis

De Somali is de langharige versie van de Abessijn kat. Deze kattensoort is ontwikkeld in Groot-Brittannië en is populair vanwege zijn unieke persoonlijkheid en prachtige looks. Vooral zijn langharige vacht is enorm in trek.

Uiterlijke kenmerken

Het Somali gewicht ligt tussen de 3 en 5 kilo. De kat bereikt een gemiddelde leeftijd tussen de 9 en 13 jaar. De Somali grootte is gemiddeld: hij heeft een lang lichaam en goed ontwikkelde spieren.

Op de wigvormige kop bevindt zich een klein deukje en zijn grote oren zijn voornamelijk naar voren gevouwen. De ogen van de kat zijn er in de kleuren groen en goud en laten niets aan zich voorbijgaan.

Bovendien is de volle langharige vacht er in de kleuren rood, rossig, blauw, reebruin en voskleur. Een gespikkeld patroon is toegestaan.

Somali

Somali karakter

Somali kittens zijn al op jonge leeftijd actief en vinden het heerlijk om te spelen. Springen en klimmen is aan hen wel besteed! Ondanks hun grote mate van activiteit zijn ze prima geschikt als binnenhuiskatten en vertoeven bovendien graag in het gezelschap van mensen. Is er niemand thuis, dan weet de kat zich prima te vermaken. Echter is het altijd goed dat de kat een maatje heeft om mee te spelen.

Mens en dier

De Somali kat is mens- en kindvriendelijk. Bij een goede socialisatie is ook de omgang met honden geen enkel probleem.

Gezondheid

Bij kwalitatieve voeding en een goede dosering blijft de kat mooi op gewicht. Wissel af met droog en nat voer en draag op die manier bij aan een goede spijsvertering.

Voeding

De Somali kat is actief van zichzelf en dit verkleint de kans op obesitas. Zijn gewicht houdt hij onder controle door veel te bewegen. Stimuleer dit met de aankoop van bijvoorbeeld een krabpaal en speeltjes.

Hygiëne

Dit kattenras heeft de neiging om veel te verharen. Laat hem daarom wennen aan het borstelen van zijn vacht. Besteed verder ook aandacht aan een gezond en sterk gebit.