• Winkels
  • Mijn bestellingen
  • Verlanglijst
  • Winkelmandje

Onze vijf tips voor een onvergetelijke hondenverjaardag

15.05.2023 - Leestijd: 6 minuten

Hundegeburtstag feiern

Op een verjaardag vieren we hen die ons lief zijn. Wij vinden dat ook de beste vriend van de mens een bijzondere dag verdiend waarop wij hem laten zien hoe belangrijk hij voor ons is en wat hij voor ons betekent. Ook al weet je hond natuurlijk niet dat hij jarig is, zal hij toch genieten van alle attentie. Laat je inspireren door al onze party-ideetjes en bedenk welke daarvan je hond echt goed zouden bevallen. Want het is natuurlijk belangrijk dat het wel in de smaak valt bij het verjaardagskind, dan wordt het echt een geweldig feest voor iedereen!

Loading...

1. Vier de verjaardag van je hond met een echt verjaardagsfeestje

Een hondenverjaardagsfeest met lieve gasten, verrukkelijke snacks en grappige spelletjes betekent veel plezier voor de twee- en vierbeners. Bedenk eerst wie er op de gastenlijst komt: misschien de uitlaatvriendjes? Of bevriende honden met baasjes van de hondenschool of hondensport? Belangrijk is dat alle uitgenodigde honden goed met elkaar overweg kunnen. Bij twijfel begin je het beste klein met een of twee gasten.

De volgende vraag is, waar vier je het. Wanneer de temperatuur geschikt is, is een feestje buiten in de tuin, op het hondenveld in het park of op een omheind vrijloopgebied ideaal. Hier kunnen de dierenvriendjes ongestoord stoeien en spelen, en storen daarbij niemand.

De echte feeststemming komt pas wanneer je spelletjes voorbereidt. Bal- en jaagspelletjes worden al snel te wild en zijn niet altijd leuk voor alle vriendjes. Maar zoek- en snuffelspelletjes zijn perfect, zolang alle gasten tenminste de gebruikte snoepjes goed verdragen. Wat denk je bijvoorbeeld van een ballenbak? Daar kijkt je hond zijn ogen uit! Vul een hondenzwembad of een schelp met voor honden geschikte ballen (let goed op de coating en afmeting) en niets staat het plezier meer in de weg. Of misschien valt ‘worsthappen’ wel goed? Bind een stukje worst aan een touw dat zo hoog hangt, dat de honden zich moeten uitrekken om het te krijgen. Vermijd echter wild springen, want dan kunnen de partypootjes zich bezeren. Ook het pannenspel kun je goed aanpassen. Verstop meerdere plastic schalen en doe onder één schaal een snoepje. Daarna laat je de honden een voor een zoeken. Bij hoge temperaturen zijn water- en plonsspelletjes goed. Dat kan met een hondenzwembad, sproeier of waterspeelmat, de afkoeling is vast en zeker welkom.

Belangrijk: Let bij het spelen altijd op de stemming onder de honden. Wanneer er sprake is van voedselnijd of als het spel te ruw wordt, moet je het afbreken en de dieren verplicht een pauze laten houden.

2. Zo maak je ook de partypoopers blij

Kan je hond niet zo goed overweg met andere honden of wil hij ze niet in zijn eigen omgeving hebben. Of misschien is drukte gewoon niet echt zijn ding. Dan is een feestje natuurlijk veel te veel stress voor hem. Denk dan na over wat hij echt leuk zou vinden en wat hij graag doet. Is het een natuurfan? Dan doe je hem vast en zeker een plezier met een uitje in de natuur met een eigen verjaardagspicknick. Is hij in de zomer jarig en een echte waterrat? Dan is een tripje naar een meertje met een sup misschien wel leuk voor hem. Misschien kun je voor zijn verjaardag zelfs een dagje strand organiseren. Of heeft je hond een activiteit waar hij helemaal gek van is? Zoals mantrailing of agility? Het belangrijkste is dat je uitgaat van zijn behoefte en voorliefdes en tijd doorbrengt met je vierbener, dan wordt het altijd een geslaagde verjaardag.

Hundekuchen selber backen

3. Verras je hond met een verjaardagstaart

De een houdt van drukte, de ander niet, maar over één ding zijn de viervoeters het eens: ze laten nooit iets lekkers staan! Of het nu een opzichtige verjaardagstaart is, grappige pupcakes, knapperige verjaardagskoekjes, een verfrissend hondenijsje of een fraai opgemaakte maaltijd met rauw vlees; jouw hond vind het beestachtig goed. Op het internet vind je voldoende recepten en suggesties. Let echter altijd goed op de gebruikte ingrediënten. Het feestje moet natuurlijk niet eindigen met buikpijn of diarree. Vraag daarom altijd aan de andere baasjes of hun honden bepaalde dingen niet verdragen. Bovendien is de hoeveelheid doorslaggevend. Ook al wil je je lieveling verwennen op zijn verjaardag, als je hem te veel voert doe je hem geen plezier.

Tip: Als er melkproducten in je recept zitten, verdragen de meeste vierbeners de lactosevrije varianten meestal beter dan de normale.

4. Dit zijn leuke verjaardagscadeaus voor je hond

Ook voor een cadeau voor honden geldt: Het cadeau moet vooral voor de ontvanger leuk zijn. Gelukkig weet niemand zo goed wat je hond leuk vindt dan jij. Vind je hond niets leuker dan een sprong in het koele water? Dan wordt hij vast en zeker blij van nieuwe waterspeeltjes, een hondenzwembad of een waterspeelmat voor in de tuin. Een couchpotato maak je waarschijnlijk blij met zijn eigen hondenbank of een knusse hondengrot. Maar ook een uitrusting voor een favoriete gezamenlijke activiteit is een geweldig cadeau. Gaan jullie graag samen fietsen, dan verheugt je hond zich vast over een luxe hondenaanhanger of comfortabel fietsmandje. Weet je zo gauw niet wat de voorliefde van je hond is, dan is speelgoed altijd een goede optie. Vooral omdat je je dan intensief bezig houdt met je vierbener. Voor oudere honden of honden met gezondheidsproblemen kan een wellness-behandeling een goed cadeau zijn, bijvoorbeeld een ontspannen massage.

Geschenke für Hunde

5. Leg de feeststemming vast met een foto

Zo’n geweldig hondenverjaardagsfeestje moet natuurlijk vastgelegd worden op de foto! Of het nu je hond en zijn gasten bij een feestspelletje is of het moment waarop hij geniet van zijn verjaardagstaart, er zijn heel veel geweldige momenten die het waard zijn vastgelegd te worden. Als je actie in het beeld wilt brengen, dan kun je goed ballonnen of zeepbellen gebruiken. Die zien er mooi uit op foto’s en zullen zeker voor grappige gezichtsuitdrukkingen zorgen bij je hond. Misschien vind je het idee elk jaar een verjaardagsfoto te maken als hij geniet van zijn verjaardagstaart leuk. Zo ontstaat in de loop der jaren een unieke verzameling. Heb je een verjaardagsportret of grappige feestkiekjes van je hond die je ons wilt laten zien? Deel ze dan op ons Instagram- of Facebook-account.

Loading...

Andere artikelen die je wellicht ook interesseren